Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu bünyesinde faaliyet gösteren Girişimcilik Merkezinin hazırlamış oldukları “Girişimcilik” semineri düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen “Kosgeb’in ve Kalkınma Ajansları’nın Girişimcilere Sağladığı Destekler” seminerine akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.

Konuşmacılardan KOSGEB İl Müdürü Asım Türkmen hem Kosgeb hakkında genel bir sunum yaptı, hem de Kosgeb’in mevcut ve potansiyel girişimcilere sağladığı destekler konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Bir diğer konuşmacı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ercan Ekti ise, kurumun kurulduğu gönden itibaren kamu, özel sektör ve STK’lara yönelik destekleyici faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. Düzce ilinde kuruma yapılan proje başvurularında azalma olduğunu belirten Ekti, ancak başvurulan projeler arasında ise kabul edilen projelerin oranında bir artışın olduğunu söyledi. Seminerin moderatörü Öğr. Gör. Ramazan Kaya ise, Türkiye’de girişimcilik tarihine kısa bir değindikten sonra, son yıllarda Girişimcilik konusunda meydana gelen olumlu gelişmelerin önemi üzerine bir konuşma yaptı. Son olarak da KOSGEB İl Müdürü Asım Türkmen öğrencilere Girişimcilik üzerine sorduğu sorulara doğru cevap veren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.