Akçakoca’da kilit parke taşı ile kaplanmış sokakların bozulan ve deforme olan kısımları tamir edilerek düzgün bir hale getiriliyor.

Çevreye duyarlı ve şehir estetiğine önem veren bir anlayışla çalışmalarını yürüten Akçakoca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelinde bulunan kilit parke taşı sokaklar ile kaldırımlarda başlatılan bakım ve onarım çalışmaları sürüyor.

İhtiyaç duyulan noktalarda yapılan tamirat çalışmalarında yerinden oynayan kilit parke taşları zemin iyileştirmesi yapılarak yerlerine monte ediliyor. Kırılmış, parçalanmış kilit parke taşları ise yenileriyle değiştirilerek yenileniyor.

Kilit parke taşı bakım çalışmaları ile birlikte deforme olan kaldırımların bakımları da yapılarak kaldırımlar daha düzgün ve düzenli bir hale getiriliyor. Geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan ve kısa süre içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan Yeni Mahalle Zümrüt sokak, Hacıyusuflar mahallesi Esentepe mevkii kaldırım çalışması, Cumhuriyet mahallesi ve Yalı mahallesi kaldırım çalışması, Osmaniye mahallesi huzurevi yolu ile Ankara caddesi yolu kilit parke onarım çalışması, Cumhuriyet mahallesi Hacıhafız sokak kilit parke onarım uygulaması gerçekleştirilerek yayalar için güvenli ulaşım imkânı sağlanıyor.

Akçakoca’da vatandaşların ulaşımını rahatlatmak ve yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yapılan yol, kaldırım yapım ve tadilatları kısa süreler içerisinde tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunuluyor.