Anadolu Gençlik Derneği Akçakoca Temsilciliği, 31 Aralık’ta Mekke’nin Fethi programı düzenleyecek.

Sky Tower Hotelde düzenlenecek programda, Türkiye Birincisi Hafız Cemil Topkaraoğlu tarafından Kuran ziyafeti verilecek. İlahi, ezgiler, sema gösterileri ve sinevizon gösterimi gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağı gecede, Emekli Müftü Hamdi Güner, Mekke’nin Fethi ile ilgili bir konferans verecek.

Anadolu Gençlik Derneği Akçakoca Temsilcisi Hüseyin Denizgez, "Her yıl Anadolu Gençlik Derneği tarafından ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde Mekke’nin Fethi kutlanıyor. Biz de Akçakoca’da her yıl Mekke’nin Fethi’ni kutluyoruz. Bu tür programlara insanlarımızın büyük ilgi gösteriyor. Biz burada inancımızın gereği olarak Mekke’nin Fethi’ni kutluyoruz. Yılbaşına alternatif olarak kutlamıyoruz" dedi.

Mekke Fethi’ni İslam tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Denizgez, "Mekke’nin Fethi, Fetih suresinin nazil olduğu gündür. bugün fetih ruhuna muhtaç bir haldeyiz. İnsanımız her yönü ile fethe muhtaç. Zulüm altındaki tüm İslam beldeleri yeni Fatihler, Selahaddin Eyyubiler beklemektedir. Çünkü biliyoruz ki Mekke’nin Fethi’nden sonra fetih durmamış, bugüne kadar devam etmiştir ve devam ettirilmek durumundadır” dedi.

Denizgez “Mekke’nin fethi kutlaması Sky Tower otelde yapılacak, gecemiz 19.00 başlayacak. Ayrıca Sky Tower Otel sahiplerine ve yöneticilerine bize gösterdikleri bu imkan dolayısıyla şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum ve tüm halkımızı bu muhteşem geceye iştirak edip feyiz ve bereketinde faydalanmalarını istiyoruz”dedi.