Akçakoca ilçesinde uyuşturucu madde bağımlılığına karşı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Düzce Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dilek Akkuş ile Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Serhat Cora’nın konuşmacı olarak katıldıkları konferansta, bağımlılık yapıcı maddelerin tanımından, uyuşturucu müptelasına karşı mücadele yol ve yöntemleri anşla üzerine her konu etraflıca ele alındı.

Öğretim üyesi Dilek Akkuş, ailelerin çocukların uyuşturucu maddelerle tanışmasının önüne geçmek için neler yapabileceğinden, çocuklardaki bağımlılık belirtilerinin neler olduğuna kadar birçok konuda slayt gösterimi eşliğinde açıklamalar yaptı.

Bağımlı olan çocukların anne-babalarının neler yapmalarına yönelik temel tespitleri yapan Akkuş, uyuşturucu krizine giren çocuklarla ilgili olarak alınması gereken acil önlemlere yönelik uyarıcı bilgiler verdi.

KOM Şube Müdürü Serhat Cora, bağımlılık nedir sorusuna açıklık getirdi. Bağımlılık yapıcı maddelerin bireyi nasıl etkilediğini örneklerle anlatan Cora, bağımlılık süreçlerinin gelişimini ve bu süreci etkileyen unsurları çizelge ve grafikler eşliğinde anlattı.

Uyuşturucu madde bağımlılığında çocuklara madde temin edenlerin onların arkadaşları olduğunu belirten Cora, ilimize en yakın tedavi merkezlerinin ise Ankara ve İstanbul’da bulunan AMATEM olduğunu ifade etti.

Araştırmalar sonucunda, sigara içen çocukların uyuşturucu madde kullanma oranlarının çok yüksek olduğunu söyleyen Cora, Türkiye’nin uyuşturucu madde transit kuşağında yer aldığını ve dünyada çok farklı sektörleri içinde barındıran uyuşturucu piyasasının yıllık 426 milyar dolar gibi bir parasal hacime sahip olduğunun altını çizdi.