Akçakoca’da bulunan Suudi Arabistanlı gazete temsilcileri, ilçe ziyaretlerinin son gününde, Sky Tower Oteli’nin işletmecileriyle birlikte belediye başkanı Cüneyt Yemenici’yi makamında ziyaret etti.

Akçakoca’ya Arap turistleri getirebilmek amacıyla Sky Tower Oteli tarafından ilçeye davet edilen Arabistanlı heyet, 3 gün boyunca Akçakoca’nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ederken, gazete temsilcileri, edindikleri izlenimlerin gayet olumlu olduğu açıklamalarını yaptılar. İlçeden ayrılmadan önce son ziyaretlerini Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’ye yapan Arap gazete ve ajans temsilcileri, Başkan Yemenici’nin hediye ettiği fındık ürünlerinden oluşan paketlerle makamdan uğurlandılar.

Başkan Yemenici, Arap heyete yaptığı açıklamada, Akçakoca’nın doğal güzellikleri ve bunun yanı sıra hava alanlarına olan yakınlıkları itibariyle Arap turistlerin rahatlıklarını sağlayacak özelliklere sahip olduğunu söylerken, otel ve pansiyon işletmelerinin sayıları ve kalite nitelikleri dolayısıyla yüksek standartlara sahip olduğunu ifade etti.

Arap turistlerin ilçeye gelmelerini sağlayacak her türlü çabanın belediye tarafından memnuniyetle yerine getirileceğini söyleyen Başkan Yemenici, Cidde belediyesiyle ‘’kardeş belediye’’ olmak için gerekli girişimleri başlatacaklarını da sözlerine ekledi.