Düzce’nin Güneyinde yer alan Asar deresi üzerindeki köprülere belediye el atacak. Köprülerdeki kot farkı belediye tarafından giderilecek, yapım hataları düzeltilecek.

Yakın zaman önce DSİ tarafından Asar Deresi üzerine yapılan köprüler, bir çok şikayeti de beraberinde getirdi. Şaguç köprüsü başta olmak üzere yapımı tamamlanan 3 köprü, beklendiği gibi olmazken adeta ucube şeklindeki görüntüleri ile tepki aldı. Hem sürücü hem de yayalara sıkıntı yaşatan köprüler için Düzce Belediyesi hareket geçti.

Belediye tarafından yapılacak olan köprülerin onarım, tadilat, revizyon çalışmaları hakkında Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy açıklamalarda bulundu.

Yenersoy, “Aydınpınar köprüsünde yüklenici firmanın bir hatası oldu. Kanalın taş duvarları ayrık duruyor. Bir kısmı ileride bir kısmı geride şu anda. Bunlar önce köprü ile uyumlu hale getirilecek yüklenici firma tarafından bizde belediye olarak kot farkını ortadan kaldıran çalışmalara gireceğiz” dedi.

Yeni yapılması planlanan köprüler hakkında da bilgiler veren Yenersoy; “Selahattin Olcar Köprüsünde çalışmalar devam ediyor. Kazı çalışmaları tamamlandı. Köprü perdeleri ve döşemeleri yakında atılacak. Hal kavşağında bir köprü çalışmamız var ama bu köprüden yüksek gerilim hatları geçtiği için sıkıntılar var. SEDAŞ ile bu sıkıntıyı çözdüğümüz takdirde çalışmalarımız hızlı şekilde sonuçlanacak. Ağa mahallesinde bir köprünün yol dolgu çalışmaları var. Yine bu köprünün de yılsonuna kadar çalışmalarının sonuçlanacağını umuyorum” şeklinde konuştu.