Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaz spor okulları badminton kursuna katılan çocuklara temelden eğitim veriliyor.

Son yıllarda adını en çok duyuran spor branşlarından biri olan ve Düzce’de de Türkiye genelinde başarılara ulaşan badminton sporunun yaz okul kursları Pazartesi-Cuma Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu Lisesi Spor Salonunda Salı-Çarşamba-Cuma günleri ise Mustafa Kemal Orta Okulu Spor Salonunda başladı. 7’den 70’e herkesin yapabildiği spor dallarından biri olan badmintonda çocuklar antrenörlerinden temel badminton dersleri alıyor. Sercan Güzle ile birlikte antrenmanlara çıkan çocuklar temel derslerinin ardından müsabakalar yapacak.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Badminton antrenörü Sercan Güzel, öncelikle çocuklara badminton sporunun ne olduğunu anlattıklarını belirterek, “Badminton son yıllarda popüler olmuş bir spor dalı. Biz de bu spor dalını küçük yaşlardan itibaren yerleştirmeye çalışıyoruz. Derslerde ilk olarak temel bilgiler ve raket tutma ile ilgili bilgiler verdikten sonra topa vurma atışlara geçiyoruz” dedi.

Yaz spor okullarına katılan sporcular, isterlerse kış döneminde de ücretsiz olarak kurslardan yararlanabilecek.