Gençkal Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyerim Geleceğim” adlı etkinliği yapıldı.

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda Gençkal Topluluğu tarafından kariyer etkinliği düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan Gençkal Topluluğu Başkanı Mehmet Durak, topluluk hakkında bilgi ve deneyimlerini dinleyiciler ile paylaştı. Gençkal Topluluğu olarak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle Üniversitemizde gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahseden Durak, öğrenci topluluklarında görev edinmenin bireysel açıdan zenginlik kattığını belirtti.

Kariyerim Geleceğim etkinliğine konuşmacı olarak Dünyada otomobil tasarımında teknolojiyi en iyi kullanan firma ödülü sahibi başarılı girişimci “Çılgın Türk” olarak tanınan Erbakan Malkoç ve davranış bilimleri uzmanı, eğitmen, yazar ve televizyon programcısı Aşkım Kapışmak katıldı.

Girişimcilik ve başarı hikayesini anlatan Erbakan Malkoç, “İnsanları şaşırtabilecek kabiliyete sahip olmak çılgınlıktır. Evet, ben de çılgınım ve bana bu yüzden Çılgın Türk ismi verildi. Otomobilleri ilk tanımam tamirhanede çırak olarak başlamam ile oldu. Bu benim en büyük hayalimdi. Yanlış duymadınız çırak olmak en büyük hayalimdi çünkü otomobiller benim için ulaşılmazdı” diyerek otomobil sektörüne adım atışını dinleyicilerle paylaştı.

Malkoç, “Benim hayattaki en büyük özelliğim hayal kurmaktır. Ama olmayacak hayaller değil bunlar, ulaşmak istediğim hedeflerdir. Hayal kurar, yola çıkar, insanlara takılmam ve hayalimi gerçekleştiririm. Tek bir noktaya hedeflenirim ve başarırım. Kimse tek kanadıyla uçamaz. Üretebilecek, yetenek sadece üretmekle kalmayıp değer katabilecek ve kattığı değer sonucunda mutlu olacak ayrıca mutlu edecek noktalar olmalı. İstemek işin büyük bir kısmıdır. Yaptığınız işe yüreğinizi koyun. Önyargılarınızdan kurtulun çünkü dünyanın en yorgun adamı kötü düşünceyi yanında taşıyandır. Bir alanda uzmanlaşın kolunuzda bileziğiniz olsun. 2000 yılında kişiye özel araba yapacağım dediğimde bana inanmadılar 4,5 ay arabanın içinde yattım ve başardım. İnsanlar önyargılarla dolu onları dinlemeyin arkalarında değil önlerinde olun. Başarı tadabileceğiniz en iyi tatlıdan daha tatlıdır. Bir insan eğer başarılıysa takdir değil taklit edilir” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Etkili İletişim Stratejileri, insanları etkileme ve ikna sanatı hakkında konuşan Aşkım Kapışmak, “Kadın ve erkek ilişkileri farklıdır. Bunun başlıca nedeninden bahsetmek gerekirse beyin konusunu ele almam gerekir. Beyninizi ne kadar tanıyorsunuz? Beyin sağ ve sol olmak üzere ikiye ayrılır ve işlevleri farklıdır. İnsanlarda ağırlıklı olarak bir taraf çalışır. Peki, nasıl anlayacaksınız? Sol beyin risk almayı sevmez, güven ister, az insan ile huzur ister, sonuç odaklıdır, iş hayatına hemen adapte olamaz, depresyona girince içine kapanır. Sağ beyin ise tam tersi bir davranış sergileyerek risk almayı sever, eğlence önemlidir fazla insan olsa bile etrafında hemen adapte olur. Bir olayın oluşum süreci önemlidir” dedi.

Kapışmak, “Sağ ve sol beyin farkından dolayı erkek, kadın anlaşmazlıkları ortaya çıkabilir. Erkekler mesafeyi severken kadınlar daha anaç bir tavır sergileyerek daha korumacı daha yakın hareketler sergilerler. Erkeklerin iki kulakları vardır ama bir tanesi ile duyarlar ve bu da sol kulaktır. Beyindeki sinir uçlarının geçişkenlik mesafesi de etkiler farklı cinslerin iletişimini. Kadınlar da bu mesafe fazla iken erkeklerde daha kısadır. Kadınlar iş hayatında erkeklerin yanında çok fazla çalışarak zaman geçirdiğinde erkeksi hareketler sergiler ve erkeklerde de bu böyledir. Hormonlar ile alakalı bu durum da iletişimi etkiler. Kadın erkek ilişkilerine şöyle bir baktığımızda ne siz bizsiz ne de biz sizsiz yapabiliyoruz” dedi.

Makro ve mikro beden dilini anlatan Kapışmak jest ve mimiklerle insanların neler anlatmak istediğini örneklerle açıkladı. Görsel, işitsel ve dokunsal farklılık sergileyen kişilerin iletişim ve öğrenme faaliyetlerini dinleyicilerimiz ile paylaştı. Kişilerin ne anlatmak istediğinizden çok neyin anlatıldığına dikkat çekerek iletişimde açık ve yalın bir dil kullanılması gerektiğinin önemini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Program dinleyicilerimizden gelen soruların konuşmacılarca yanıtlanmasının ardından plaket takdimiyle sona erdi.