Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, belediye olarak yerine getirdikleri hizmetleri anlatmak ve mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini yerinde dinlemek konseptiyle başlatmış olduğu mahalle toplantılarının ilkini, Hacıyusuflar Mahallesinde gerçekleşti.

Akçakoca Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, Belediye başkan yardımcısı Ali Direk, belediye meclisinin Ak Partili üyeleriyle, Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça katılırken başta Hacıyusuflar Mahallesi muhtarı olmak üzere bazı mahalle muhtarları da toplantıda yerlerini aldı.

Belediyenin kurum müdür ve amirlerinin tamamına yakınının katıldığı toplantıya, Hacıyusuflar Mahallesi sakini çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği görüldü. Toplantının açılış konuşmasını, Muhtar Lütfü Özcan mahallelerinde son günlerde gerçekleşen yapılaşma çalışmalarıyla birlikte ağır tonajlı araçlar yüzünden bozulan yollardan söz ederek başladı. Konuşmasına, bu yollarla birlikte, denize girmek isteyen turistlerin en çok kullandıkları güzergah olan, derenin iki tarafındaki yolların da bir an önce yapılmasının gerektiğini söyleyen Özcan, yolları bozuk olan sokakları isim isim vererek, gereken çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

Kale yolu üzerinde iyileştirme çalışmaları, mahallelerine pazar yeri kurulması ve mahallelilerin sağlık ocağı ihtiyaçlarından da söz eden Özcan, seçimlerde yapılması sözü verilen Hürriyet Tepe Park projesinin neden başlamadığını ve restore edilen Kale Mesire alanındaki çalışmaların durma sebeplerini sordu.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, seçildikleri günden itibaren ilçe genelinde gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatarak başladı. Sıkıntılar içinde bir belediye almalarına rağmen bunu hiçbir zaman bahane olarak saymadıklarını belirten Başkan Yemenici kilit parke, yama ve sıcak asfaltla döşedikleri yol çalışmalarından yer altına aldıkları elektrik tellerine, Çivi deresinde yürütülen çok kapsamlı çalışmalardan su kesintilerine karşı verdikleri çabalara kadar birçok alanda yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Yemenici, slayt gösterimi eşliğinde yaptığı sunumu sırasında sık sık, Dere ıslah çalışmaları, Sarıyayla Barajı, metal ihtisas OSB, hibeyle getirilen araçlar, Yeni hastane projesi, Katı atık tesisi, yeni öğrenci yurdunun yapılması, yeni yapılacak kapalı spor salonu projesi gibi büyük bütçeli projelerin gerçekleşmesinde, iktidarın imkanlarını maksimum kullandıklarının altını çizdi.

İhtisas OSB çalışmalarında yeni bir gelişme olduğunu belirten Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ‘’Toprak Kurulu’nun’’ o bölgenin OSB olması yönündeki kararını onayladığını ifade ederek, Mart-Nisan aylarında nihai imzaların atılmış olacağını düşündüğünü söyledi.

Yemenici doğalgaz hattının ilçede erişmediği 22 kilometrelik bir bölümünün kaldığını ifade ederken, 2015’te 12-15 kilometresinin, 2016’da da kalanının yapılacağını söyledi. Akçakoca’ya hibe yoluyla kazandırılan ve yaklaşık değerleri 2 Milyon lira civarında olan 10 aracın bilgisini veren Yemenici, bundan sonra da hibe yoluyla çok sayıda araç ve çeşitli ekipmanların ilçeye kazandırılacağını söyledi. Hacıyusuflar mahallesine yapılacak Hürriyet Tepe Kent Park projesiyle ilgili olarak, kendi özgün projelerini geçirebilmek için birkaç pürüzün ortaya çıktığını söyleyen Yemenici, İller bankasının kendi ricalarını kırmadığını ve yakın zamanda projenin ilk kazmasının vurulacağını söyledi.

Başkan Cüneyt Yemenici’nin sunumunu tamamlamasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Toplantıya katılan mahalle sakinleri, yaşadıkları cadde ve sokaklarla ilgili olarak Başkan Yemenici’ye bir çok soru sorarken, kadınlar plajında yaşanan sıkıntılar ve ilçeler arası minibüs taşımacılığında yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Mahalle halkının soru ve önerilerini can kulağıyla dinleyen Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, birçok konuda yardımcısı Ali direk ve belediye kurum amirlerinin not almasını istedi.

Yemenici’den sonra kürsüye davet edilen Düzce milletvekili Osman Çakır, yakında bu mahalleye taşınacak olan belediye başkanı Cüneyt Yemenici gibi kendisin de Hacıyusuflar’da ev alarak mahalleli olduğunu söylerken, vekil Çakır, Ak Parti ilçe başkanı Dergah Akça ve eski ilçe başkanı Mustafa Ezer’in de aynı mahallenin sakinleri olduğunu ifade etti.