Akçakoca Hocaoğlu Pasajı Rampalı Çarşıda çay ocağı işleten Nurcan Atalay, hijyene verdiği önemiyle takdir edilirken çarşı içinde iş yerleri bulunan esnaflar, çaylarını bulaşık makinesinde yıkanmış bardaklardan içmenin ayrıcalığını yaşıyor.

Yıllardır işletmeciliğini yaptığı Esnaf Çay Ocağı’nda kendi demlediği çay ve kahveleri pasaj içinde ve bina dışında bulunan esnaflara servis eden Atalay, katlar arasındaki merdivenleri de bir çırpıda çıkmasıyla esnafın memnuniyetini kazanmış bir isim. Çay ocağına kurdurduğu bulaşık makinesinde bardaklarını yıkayan Atalay, temizlik ve hijyen meselesinin kendisinin en titiz olduğu mesele olduğunu söylüyor. Erkeklerin egemen olduğu bir iş kolunda yıllardır başarılı bir esnaflık yapan Nurcan Atalay, yaptığı açıklamada işletmiş olduğu çay ocağının iç mekan temizliğiyle dükkan dışındaki koridorları her sabah deterjanlı suyla yıkadığını söyleyerek, "Bu pasaj ve çay ocağım çiçek bahçesi gibi kokmazsa gün boyunca huzursuzluk çekerim’’ dedi.

Atalay, "Fincan ve bardakları elde yıkamam. Çamaşır makinesinde deterjanla yıkadıktan sonra sıcak suyla bir kez de elde durularım. Kendi içime sinmeyen bir şeyi vatandaşa reva görmem. Temizlik konusunda çok hassasım. Bu çay ocağını işletmeye başladıktan sonra 3 çamaşır makinesi eskittim. Olsun benim bu titizliğimi esnaf kardeşlerim takdir ediyor. Bu benim için her şeyden önemli" diye konuştu.