Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri 2014 yılının ilk 10 ayında yaptığı 63 denetimde çevre magandalarına ceza yağdırdı. Geçen yıla göre ciddi artışların olduğu çevre denetimlerinde çevreyi katleden magandaları Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri affetmedi.

Düzce gün geçmiyor ki kirlilik başta olmak üzere bir çevre katliamına sahne olmasın. Evsel katı atıkların ormanlar ve mesire yerlerine atılmasından sulara karıştırılan atıklara kadar birçok çevre kirliliği faktörü yaşanırken Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de denetimler yapmaya devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 2013 yılında yapılan su, toprak, atık, kimyasallar, gürültü kirliliği ile ilgili olarak toplam 421 denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde ise 64 olaya 370 bin 949 lira 44 kuruş ceza uygulandı. Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri 2014 yılının ilk 10 ayında 412 denetim yaparak 63 çevre4 kirliliği olayına ceza kestiler. 2014 yılının ilk 10 ayında kesilen ceza miktarı ise 650 bin 938 lira 40 kuruş oldu.

Yetkililer çevrenin korunması için herkesin el birliği ile çalışması gerektiğini de belirterek, çevre katliamının engellenmesi adına Çevre ve Şehircili İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına bütün hızıyla devam edeceğini belirttiler.