Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği IAAF’ın işbirliğiyle “IAAF Çocuk Atletizmi” (Kids Atletics) organizasyonu, Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde 23-24 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey projenin önemine vurgu yaparak, “7-12 yaş grubundaki çocuklara sporların temeli olimpiyat oyunlarını ve bu oyunların can damarı olan atletizmi tanıtmak, sevdirmek ve de yapabilmelerine imkân sağlayabilmek adına düzenlenmiş güzel ve önemli bir projedir” şeklinde konuştu.

Atletizmin bütün spor branşlarının temeli olduğunu ifade eden Doç. Dr. Karacabey, küçük çocukların atletizmle tanıştırılmalarında, öncelikli hedefin performans yani “küçük şampiyonlar” yetiştirmek değil, olabildiğince en başarılı erişkin atletleri yetiştirmek olduğunu, bunun için de uzun süreli antrenman programları yapmak gerektiğini ifade etti. Kısa vadede başarı beklemenin hata olduğunu ve sabır göstermek gerektiğini belirten Karacabey, başarının ancak bu şekilde mümkün olacağını vurguladı.

İki gün süreyle düzenlenecek olan projeye katılan öğrenciler tüm dünyada uluslararası geçerliliği bulunan “Çocuk Atletizmi Antrenörlük Sertifikası” ve proje kapsamında oynanacak oyunlara katılan çocuklarımıza ise “Çocuk Atletizmi Sertifikası” verilecek.