Düzce Otomobil Sporları ve Offroad Kulübü DOSOD, hiç kimse ve kurumdan destek almadan Düzce’nin tanıtımına katkıda bulunuyor. Düzce’de yaptıkları offroad yarışlarıyla da Türkiye’nin bir çok ilinden offroad tutkunlarını Düzce’ye çekmeyi başardılar

Türkiye genelinde 68 Kulübün katıldığı Türkiye Şampiyonasında 2 etapta bir Türkiye Birinciliği ve bir Türkiye İkinciliği getiren Düzce Otomobil Sporları ve Offroad Kulübü DOSOD, yaptıkları organizasyonlarla da Düzce’nin doğal güzelliklerini Bütün Türkiye’ye duyuruyor. Ancak Düzce’nin tanıtımı için hatırı sayılır bütçeler ayrılmasına karşın, Düzce’deki resmi makamlardan tek kuruş almadan bu tanıtımı yapmaya çalışıyorlar.

Hem Düzce’de yaptığı başarılı offroad organizasyonlarıyla hem de Türkiye genelinde aldıkları başarılı sonuçlarla Düzce’nin hem turizm hem de spor alanında adını duyuran bir kulübü var. Bir çok Düzceli’nin belki de adını bile duymadığı ancak Türkiye şampiyonası offroad etabı ile bir ayak kazandıran Düzce Otomobil Sporları ve Offroad Kulübü DOSOD’tan bahsediyoruz. Aslında onlar otomobil sporlarına, doğaya, doğanın zorlu koşullarıyla mücadeleye aşıklar. Ancak yaptıkları organizasyonlarda devlet desteği alamayan kulüp yinede kendi imkanlarıyla Düzce’nin adını duyurmaya devam ediyor. 2014 Yılında DOSOD Offroad yarış ekibi Türkiye şampiyonasında bir birincilik ve bir ikincilik getirerek Düzce’de resmi kurumlardan destek almadan başarıya ulaşmayı bildi. Ayrıca Düzce’de yaptıkları offroad yarışlarıyla da Türkiye’nin bir çok ilinden offroad tutkunlarını Düzce’ye çekmeyi başardılar.

Bu başarının sırrını ise DOSOD Sorumlusu Gürbüz Özkurt ve DOSOD Basın Sorumlusu İbrahim Külünk anlattı. Gürbüz Özkurt ve İbrahim Külünk, “Otomobil sporları bir ilin tanıtımı için çok önemli. Bu önemi bilerek Düzce’nin bir otomobil sporları kulübü olarak üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Buna uygun olarak çalışmalar yapıyoruz. Yarış ekibimiz, Düzce’yi Türkiye’nin önemli şampiyonalarında başarı ile temsil ediyor. DOSOD, Türkiye Şampiyonasında 68 kulüp arasında bir birincilik kupasının ve bir ikincilik kupasının sahibi oldu. Bütün Türkiye bu başarılarla birlikte de hem Düzce’nin adını duydu hem de DOSOD’un başarısını görmüş oldu. Diğer taraftan kulüp olarak Düzce tanıtımı için de çalışmalarımız devam ediyor. Düzce’de çok önemli offroad etkinliği yaptık. Bütün Türkiye’den otomobil sporları tutkunları Düzce’ye geldi. Düzce’nin doğasını görme imkanları oldu. Ancak biz Düzce’yi tanıtmak için elimizden gelen her şeyi yaparken maalesef Düzce’de yetkili mercilerden destek göremiyoruz. Bütün etkinlikleri kendimiz yapmak zorunda kalıyoruz. Düzce’nin tanıtımı noktasında gerek Düzce Valiliği gerekse diğer müdürlük ve ilgili birimlerden organizasyonlarımız da destek bekliyoruz. Çünkü otomobil sporları ve offroad tutkunları şampiyona nerede yapılıyorsa mutlaka gelip yarışları izliyorlar. Bu da Düzce’yi görmeleri demek oluyor. Biz gönüllü olarak Düzce’nin tanıtımını yapmaya çalışırken resmi makamlarında yanımızda olduğunu görmek, bilmek istiyoruz” dediler.