Düzce Belediye Meclisi, Aralık ayı ikinci birleşiminde 37 gündem maddesi görüştü.

Düzce Belediye Meclisi’nin Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen Aralık ayı ikinci birleşiminde 37 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıya, Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli başkanlık yaptı.

Aralık ayı birinci birleşiminde de gündeme gelen 2014 yılı gider bütçesinde müdürlüklerdeki fazla gelen ödeneklerin ödenekleri yetersiz olan müdürlüklere aktarılması oy çokluğuyla kabul edildi. Yoğun gündemle gerçekleşen toplantıda Düzce Belediye Meclisi, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılı için unvan bazında belirlenen sözleşmeli personel ücretinin tavan fiyat üzerinden olmak kaydıyla kabul edilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Toplantının 9. maddesinde ise Mergiç Mahallesinde 186 parselde Akaryakıt - LPG İstasyonu düzenlenmesi ile ilgili gündem görüşüldü. Talep, meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclisin Aralık ayı ikinci birleşiminde aldığı önemli kararlardan biri ise Çay Mahallesi’ne kazandırılacak özel eğitim alanı tahsisi oldu. Meclisin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda Çay Mahallesinde yer alan söz konusu alanın engellilere yönelik bir özel eğitim alanı olarak tahsis edilmesi uygun bulundu.

Meclis, toplantıda gündeme gelen otistik çocuklara yönelik rehabilitasyon merkezi için de oy birliğiyle kabul kararı aldı. Meclisin aldığı karar doğrultusunda Şıralık Mahallesi’nde Asar Deresi’nin yanında yer alan ve mevcut imar planına göre park alanı olarak gözüken yer, otistik çocuklara yönelik rehabilitasyon merkezi olarak yeniden düzenlenecek.

Ardından mevcut imar planında Konuralp’te spor alanı olarak tahsisi gözüken arsanın konut alanı olarak revize edilmesine oy çokluğuyla karar verildi.