Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark işbirliğiyle düzenlenen Düzce Çocuk Teknopark eğitim programının birinci dönem kapanış töreni gerçekleştirildi.

Robotik, Kodlama, Laboratuvar, Sanat-Tasarım, Sosyal Girişimcilik, Güvenli Yaşam ve İlk Yardım ile bütünleştirilmiş, çağdaş öğrenme kuramlarıyla çocukların ilgi ve taleplerine göre hazırlanmış olan Düzce Çocuk Teknopark birinci dönem eğitim programı, Düzce Üniversitesi’nin alanında uzman akademisyenleri tarafından yürütüldü. 24 öğrencisi ile üç haftalık yaz okulu uygulaması şeklinde gerçekleştirilen eğitimlerde; becerilerini, yeteneklerini ve hayal güçlerini geliştiren çocuklar, öğrenmenin eğlenceli yönünü keşfetti.

Program, Düzce Çocuk Teknopark eğitim programını tamamlayan öğrencileri temsilen Eren Ege Uğraş ve Zührenaz Elif Akbulut’un yaz okulu eğitim sürecinde yaşadıkları deneyimler ile ilgili düşüncelerini paylaşmalarıyla başladı. Sonrasında konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, Çocuk Teknopark ile genç beyinlere analitik düşünceyi aşılamak istediklerini vurgulayarak, kendilerine destek olan Düzce Üniversitesi’ne, eğitimcilere ve Düzce Teknopark ekibine teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının sonrasında belge takdim törenine geçildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin tarafından Düzce Çocuk Teknopark eğitimcilerine teşekkür belgeleri, çocuklara ise başarı belgeleri takdim edildi. Belgelerini alan öğrenciler, yaşadığı mutluluğu aileleriyle paylaştı.

Eğitim programına katılan öğrenciler ile birlikte tören pastası kesilmesiyle devam eden Düzce Çocuk Teknopark 1. Dönem Eğitim Programı Kapanış Töreni, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.