Düzce Fotoğraf Gönüllüleri Derneği, fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş’ı misafir etti. “Bütün Dünyayı geziyoruz Düzce’den haberimiz yok” diyen Akbaş, Düzce’nin doğasının çok güzel olduğunu belirtti.

Düzce Fotoğraf Gönüllüleri Derneği Türkiye’nin dünyaca tanınan ve başarılı fotoğraf çalışmalarına imza atan fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş’ı misafir etti. Dernek Başkan Yardımcısı İpek Çakmak Yılmaz, Akbaş’ın tecrübe, bilgi ve birikimlerinden faydalanmak amacıyla fotoğraf üzerine söyleşi yapacaklarını belirtti. Faruk Akbaş fotoğraf gönüllüleri ile yaptığı sohbet sırasında anılarını anlatırken, Yedigöller’e gittiğini, oradaki ağaç dokusunun çok güzel olduğunu belirtti. Akbaş,”Bütün dünyayı dolaşıyoruz, Düzce’den haberimiz yok” derken, şelaleleri gezeceğini söyledi.

Bir dergiye yapacağı çekimler için Düzce’ye geldiğini söyleyen Akbaş, doğası çok güzel olan Düzce’nin fotoğrafçılar için bir çekim merkezi olduğunu vurguladı. Faruk Akbaş, “Düzce’nin doğal, tarihi yaşam özelliklerini kapsayan çekimler yapacağız. Bunlarla ilgili notlar alacağız. Dergide yayınlanacak. Türkiye’de pek çok yere gidiyoruz. Her yerin farklı özellikleri var ama Düzce’de özellikleri olan bir şehir. Çünkü doğası çok güzel, rengarenk, akarsular, şelaleler burayı farklı kılıyor. Fotoğrafçılar için de aynı zamanda bir çekim merkezi burası. Bunun dışında kişisel olarak projem var. Fotoğraf Ülkesi Türkiye diye. Eksik şehirleri tamamlamaya çalışıyorum. Düzce de bunlardan bir tanesi. Aslında şanslı olduğumu düşünüyorum. Çünkü, burada Düzceli arkadaşlarımızla birlikte hem heyecanlandık, hem güzel rotalar çıkardılar. Buradan da yöre insanının konukseverliğini ve keyifli insanlar olduğunu anlıyoruz. Bu bizim için çok önemli. Çekimden önce güzel bir başlangıç yapmış oluyoruz” dedi.

Programın sonunda katılımcı fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş’a Düzce Fotoğraf Gönüllüleri Derneği tarafından bir plaket takdim edildi.