Düzce il Koordinasyon Kurulu toplantısı Düzce Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında yapıldı.

Selde zarar gören Gölyaka bağlantı yolu 3 Kasım günü yeniden hizmete açılıyor.

2014 yılı Haziran ayının ilk haftasında meydana gelen sel felaketinde trafiğe kapatılan Gölyaka bağlantı yolu uzun bir sürenin ardından yeniden hizmete açılıyor. Karayolları 4. Bölge Müdürü Mustafa Karademir konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Gölyaka bağlantı yolu selden hasar görmüştü. Orada yaptığımız çalışma tamamlandı. Pazartesi günü yolu yeniden hizmete açıyoruz” dedi.

60 METRELİK BARAJ PLANLANIYOR

DSİ 5. Bölge Müdürü Murat Acu Düzce’nin su ihtiyacının karşılanması amacıyla Uğur suyu üzerinde 60 metrelik bir baraj planladıklarını kaydetti.

Baraj için Bakan Veysel Eroğlu’nun da onayını aldıklarını dile getiren Acu acil olarak planlama çalışmalarına başladıklarını belirterek “Düzce’ye içme suyu tesis edilmesi projesi kapsamında bu kapsamda Hasanlar Barajından yeni bir ishale hattı çekilmesi, mevcut regülatörlerin yeniden ishale hattına bağlanması durumu söz konusuydu. Ancak Uğur suyunda bir de baraj planlamaya başladık. Bunun müjdesini Düzce halkına vermek isterim. Regülatörün kendi başına yeterli olmayacağını gördük. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun da onayını aldıktan sonra şuanda acil olarak planlama çalışmalarına başladık. Şunda orada 6 metrenin üzerinde bir baraj planlıyoruz” dedi.