Düzce Valisi Ali İhsan Su, Şehir Çalıştayı toplantısında “Tabiat Cenneti Düzce, her şey var gönlünce diyoruz” dedi.

81 ilde şehirlerin, mahallelerin, köylerin gelecek öngörülerinin orada yaşayanlarla birlikte belirlenmesinin teşvik edilmesi Düzce Şehir Kimliği çalıştayı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen şehir kimliği çalıştayında şehir kimliği, çevre bilinci ve mekansal planlamanın önemi gündeme geldi.

“DÜZCE HER ŞEYE SAHİP”

Toplantıda konuşan Vali Ali İhsan Su, Şehir Kimliği çalıştayının Düzce için hayırlı olmasını dileyerek “Çalıştayın sonunda Düzce vizyonunun ve kimliğinin çıkacağına inanıyorum” dedi.

Düzce’nin doğal ve turizm güzelliklerinden övgü ile bahseden Su “Şehir kimliği bir şehrin tarihten günümüze, günümüzden geleceğe uzanan değerleri anlatıyor. Şehir kimliği, bir yerin coğrafyası, ekonomisi, konumu, fiziki durumu, tarihi, yaşayanların nasıl anlamlandırdığını belirlemektedir. Batı Karadeniz’in tek antik kenti, tek tabiat anıtı buradadır. En güzel şelaleler, yaylalar ve mağaralara sahiptir. Düzce denize, kuma her şeye sahiptir. Tarım ve sanayide aynı şekildedir. Tabiat Cenneti Düzce, her şey var gönlünce diyoruz” diye konuştu.

“DÜZCE’DE YOK YOK”

Çalıştayda bir konuşma yapan AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Allah’ın Düzce’ye her türlü güzelliği verdiğini belirterek “Düzce kültürel ve turizm bakamından önemli bir yer. Ulaşımından yaylasına, denizinden şelalelerine her şey var. Bizlere bunları imar etmek kalıyor” dedi.

Milletvekili Arslan, Düzce’nin 4 saç ayağı üzerinde gelişeceğini işaret ederek “Düzce tarım, hayvancılık, turizm ve orta ölçekli sanayi ile büyüyecek. Turizm alanında alt yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“DÜZCE KONURALP’SİZ DÜŞÜNÜLEMEZ”

Şehir kimliğinin önce tarihi ile oluşacağını işaret eden AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, “Pazar yeri olarak kurulan düz pazar zamanla Düzce adını almış bir şehir. Düzce Konuralp’siz düşünülemez” dedi.

Çalıştayda konuşan Çakır, Düzce’nin İstanbul ile Ankara’nın ortasında her türlü alternatifi bulunan bir şehir olduğunu söyledi.

Yapılan çalıştayın önemine de değinen Milletvekili Çakır, “Gelecek nesillere aktarılması adına çok önemli bir çalışma bu çalıştay” diye konuştu.

Çakır, konuşmasının son bölümünde ise yeşil alanların rant elde etmek anlayışı ile değil gelecek nesillere güzel bir şeyler bırakmak adına değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“ŞEHİR KİMLİĞİ ÖNEMLİ”

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Salih Keskinli ise, Şehir Kimliği’nin Düzce için önemine dikkat çekti. Keskinli, Düzce’nin sağlıklı ve çağdaş kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek, Marka Şehir projesine değindi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in seçim projelerinden olan Marka Şehir Projesinin Şehir Kimliği çalışması ile gerçekleşeceğini ve çok yararlı olacağını belirtti. Protokol konuşmaları çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakan Danışması İbrahim Acar, şehir kimliği Çalıştayı’nın önemi ve içeri hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi.