29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Düzce’de törenlerle kutlandı.

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Düzce’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Düzce’deki ilk tören Valilik Makamında gerçekleşti. Vali Ali İhsan Su tebrikleri kabul etti.

Ardından Anıtpark’ta gerçekleştirilen törene Vali Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kurum müdürleri, askeri ve sivil erkan, adli ve idari yargı mensupları, vatandaşlar, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Tören Vali Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in halkın bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Vali Su yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana her alanda çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydederek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin 91. yılını coşkuyla kutladık. Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusun bağımsızlığı milletin bölünmez bütünlüğü için başlattığı kurtuluş mücadelesi bütün olumsuzluklara rağmen muhteşem bir zaferle sonuçlanmış ve milletimiz bağımsız ve hür yaşayacağımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. Kurtuluş Savaşının ardından yönetime halkın katıldığı egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu Cumhuriyet 29 Ekim 1923’te ilan edilmiştir. Milletimiz kuruluşundan bugüne Cumhuriyetin sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek eğitimden sağlığa, sanayiden tarıma, kültürden sanata altyapıdan üstyapıya her alanda çok önemli atılımlar yapmış ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak için bütün gücüyle çalışmaya devam etmektedir” dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Vali Ali Su şöyle devam etti: “Bugün birlik ve beraberlik içerisinde, bilimin ve aklın ışığında, tarihimizden güç alarak, milli ve manevi değerlerimizi iyi özümseyerek ülkemize, milletimize ve insanlığa hizmet etmek için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün değimiyle çalışmadan, üretmeden ve öğrenmeden yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar. Bundan dolayı durmadan çalışmalı, üretmeli ve Türkiye Cumhuriyetini hep birlikte daha güçlü olarak geleceğe taşımalıyız. Bu süreçte en büyük gücümüz milletimizin ortak bilinci, birlik ve beraberliğidir. Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, aziz bildiği vatan için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Program geçit töreni ile son buldu.