Düzce Belediyesinin hemen hemen bütün çalışmalarını yakından takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, kentsel dönüşüm alanından, köprü çalışmalarına kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Düzce’de geçtiğimiz aylarda başlayan Kentsel Dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken sahada incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek ”Çalışmalar sizlerinde gördüğü üzere hızlı devam ediyor. Alan topraktan kurtarılmış seviyede. Zaten alt yapı çalışmaları tamamlanmıştı. Şuanda da yükselmeye başladı binalar. Yüzde 20 seviyelerinde inşaat burada 2+1, 3+1, 4+1 şeklinde 200 adet daire var. Bizde belediye olarak çalışmaları yakından takip ediyoruz. İnşaatın önümüzdeki yılsonunda tamamlanması planlanıyor. Burada imalat olarak otopark var. Sosyal tesislerimiz var. Çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi.

Köprü çalışmaları hakkında da bilgi veren Yenersoy, Aydınpınar köprüsünün o şekilde bırakılmayacağını DSİ müdürlüğü ile görüşmelerinin devam ettiğini en kısa zamanda yolda asfaltlama çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, ”Köprü çalışmalarımızda hızla devam ediyor. Şuanda Selahattin Olcar köprüsünde çalışmalar devam ediyor. Bizim burada belediye olarak yapmamız gereken çalışmalar var. Aydınpınar köprüsünün yolları yükseltilecek. Derenin perdesi ile köprünün duvarları tam örtüşmediği için böyle bir sonuç ortaya çıktı. Tabi köprü bu şekilde kalmayacak. DSİ’nin duvarı yapmasına bağlı olarak köprü çalışması da ona göre sonuçlanacak” şeklinde konuştu.

Yenersoy, kentsel dönüşüm alanına yapılan 200 dairenin Düzce’deki konut ihtiyacının bir kısmını karşılayacağını, yapılan yurtlar ve binalarla birlikte de konut ihtiyacının tamamen ortadan kalkacağını kaydetti.

Başkan Yardımcısı Yenersoy, “Kentsel dönüşüm alanındaki bu çalışma konut ihtiyacının tamamını giderecek diyemeyiz ama bir kısım ihtiyacı kapatacak. Düzce’de bir sürü yurtlar ve binalar yapılıyor. Bunlarla birlikte konut ihtiyacı da ortadan kalkar diye düşünüyorum” dedi.

Konurap’teki çalışmalar da özellikle tarihi dokuya uygun malzeme kullandıklarının altını çizen Yenersoy, Konurapteki çalışmalar hakkında da bilgi vererek “Konuralp’te biten alt yapı çalışmalarının yanında yol çalışmalarına devam ediyoruz. Dokusuna uygun olarak aydınlatma çalışmaları yapacağız. Tarihi dokusuna uygun malzemeler kullanmaya özen gösteriyoruz. Ana cadde bu yılsonunda bitecek. Devamı da inşallah seneye” ifadelerini kullandı.