Düzce’de yapılandırmadan faydalanmak isteyen mükelleflerin sayısı 12 bin olarak açıklandı. Vergi dairesinde yoğunluk yaşanmasına neden olan yapılandırma kapsamında ise 121 milyon TL borç yapılandırıldı.

11 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda yapılandırma olarak bilinen 6552 Sayılı Yasa ile ilgili uygulama devam ediyor. 1 Ekim’de başlayan müracaatlar 1 Aralık’ta sona erecek. Düzce Vergi Dairesinde de son 1 hafta olması nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

1 Aralık’ta başvurular sona erecek olması nedeniyle vergi dairesinde yoğunluk yaşanırken Düzce’de borç yapılandırmasına girmesi beklenen 51 bin mükellefin 12 bini Vergi dairesine giderek borçlarını yapılandırdığı öğrenildi. Yapılaqn borç miktarı ise 24 kasım itibarıyla 121 milyon lira oldu.

Düzce Defterdarı Murteza Kamar, yapılandırma ile ilgili bilgi verirken, sonuçta vergi affı olmadığını gecikme zamlarının silindiğini belirterek, borçlara taksitlenme getirildiğini açıkladı.

Kamar,Düzce’de bu yasa kapsamına giren 51 bin mükellef olduğunu söylerken, 24.11.2014 itibariye başvuran mükellef sayısının ise 12 bin 200 kişi olduğunu ifade etti.Amaçlarının bu sayıyı artırmak olduğunu belirtti.

Vatandaşın bilgisayar ortamından yapılandırma başvurusu yapmaktan çekindiğini söyleyen Kamar; “Mükelleflerin Düzce defterdarlığının sitesine girdiklerinde internetten nasıl başvuru yapabileceklerini anlatan bir kılavuz hazırladıklarını ve borç yapılandırması yapmak isteyenlerin bu kılavuz yardımıyla internet ve mobil ortamdan çok rahat borçlarını yapılandırabileceklerini söyledi.