Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında oluşturulan Düzce İl Teknik Komitesi, 2014 yılı 4. olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu Başkanlığında yapılan toplantıya, Şube Müdürleri ve İl Teknik Komitesinde görevli kişi ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Kabaoğlu, danışmanlık hizmeti veren kuruluşlara hizmet verdikleri her bir işletme için 600 TL destekleme ödemesi yapılacağını bildirdi. Kabaoğlu, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında 2014 Yılı Tebliği kapsamında Düzce’de 5 kuruluş tarafından Yığılca İlçesinden 50, Kaynaşlı İlçesinden 60, Gümüşova İlçesinden 60 ve Merkez İlçede 221 olmak üzere İl genelinde 391 işletmeye tarımsal danışmanlık hizmeti verildiğini İfade etti.

Danışmanlık hizmeti veren 5 kuruluş için ödenecek olan 234 bin 600 TL destekleme ödemesinin birinci dilimi olan 156 bin 400 TL için hak edişlerin bakanlığa gönderildiğini aktardı.

İl Müdürü Kabaoğlu, yönetmelik ve uygulama esasları kapsamında, Düzce Ziraat Odası Başkanlığı, Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği, Konuralp Fındık Tarım Satış Kooperatifi, Gümüşova Fındık Tarım Satış Kooperatifi Kaynaşlı Ziraat Odası Başkanlığı ve Yığılca Ziraat Odası Başkanlığı tarafından danışmanlık hizmeti verildiğini, halen 7 tarım danışmanının görev yaptığını bildirdi.

Toplantıda Mühendis Hatice Yıldırım Aydınlı tarafından ise bir sunum yapılarak İlde yürütülen Tarımsal Danışmanlık hizmetlerine dair İl Teknik Komite üyelerine bilgi verildi.

Toplantıda ayrıca Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemin yaygınlaştırılması için üyelerin teklif ve önerileri değerlendirilerek görüşler Merkez Teknik Komitesine gönderilmek üzere rapor haline getirildi.