Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslata erişinin 471. yılı Düzce’de belediye tarafından organize edilen gece ile anıldı. Gece’ye İlahiyatçı program yapımcısı Profösör Doktor Mustafa Karataş’ta katıldı. Geceye Düzceliler yoğun ilgi gösterince, vatandaşlar sahaya konulşan taburelerde Vuslat programını islediler.

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslata erişinin 471. yılı Düzce’de, Düzce Belediyesi’nin organize ettiği Vuslat Gecesi ile yapıldı. 18 Temmuz Kapalı spor salonunda yapılan geceye Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Düzce İl Müftüsü Selami Emen ile çok sayıda Düzceli katıldı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan gece’de konuşan Düzce Valisi Ali İhsan Su, “Hazreti Mevlana’nın manevi ruhunu yaşatmak ve 471. Vuslat yıldönümünde Hazreti Mevlana’yı anlamak üzere bir araya geldik. Allah aşığı bir insan her adımında Allah’ı onun peygamberi hazreti muhammed’i düşünen ve onların aşkıyla yanan bir İslam alimini anlamak ve hayatını örnek almak çok önemli. Bize böyle bir gece hazırlayan Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise konuşmasında “İnsanlığın İslam nuru ile aydınlanan Hazreti Mevlana’yı örnek alması Müslümanları mutlu etmektedir. Ancak bizlerde Müslümanlar olarak Hazreti Mevlana’nın peşinden onun izinden gitmemiz gerekiyor. Onun örnek aldığı Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i hayatımızın başucuna koymalı ve Hazreti Mevlana’nın örnek hayatı ile aydınlanmalıyız. Bu vesileyle düzenlediğimiz gecemize katıldığınız için Düzcelilere şükranlarımı sunuyorum” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından ise İlahiyatçı program yapımcısı Yazar Mustafa Karataş, sohbet için kürsüye çıktı. Uzun süre İslamı, ve islamı değerlei anlatan Mustafa Karataş’ın ardından gece sema gösterisi ile sona erdi. Düzcelilerin yoğun ilgi gösterdiği gece’de 18 Temmuz Spor Salonu izleyenlerle doldu taştı. Vatandaşlar tribünlere sığmayınca saha içerisine konulan taburelere oturan Düzceliler geceyi taburelerden izlediler.