Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltıda Düzce’de faaliyet gösteren ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların müdürleri ile bir araya gelinildi. Okul müdürlerinin sorunları dinlenerek çözümü noktasında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Beyaz Ay Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni kahvaltı düzenlendi. Düzenlenen kahvaltıya Düzce Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların müdürleri katıldı.

Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Düzce’de valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşların katılımıyla bir dizi etkinliklerin yapılacağını söyledi. Düzce Vali Ali İhsan Su, toplumda belli bir kesimin engelli olduğunu vurgulayarak, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmaları gerektiğini söyledi. Su, engelli vatandaşların çok iyi işler başarabildiğini söyleyip öncelikli olarak insanların kafalarındaki engelleri kaldırmak gerektiğini dile getirdi.

"Ben de bir engelli evlat babasıyım" diyen Başkan Keleş, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıları çok iyi anladığını ifade etti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş yaptığı konuşmada Düzce Belediyesi’nin üzerine çok ciddi sorumluluklar düştüğünü bildiklerini göreve geldiklerinden beri engellilerin Düzce’de daha rahat hareket edebilmeleri için çalıştıklarını belirterek “Engellilerin rahat hareket edebilmeleri için tedbirler almaya gayret gösteriyoruz. Özellikle son olarak engelli vatandaşlarımız için yaptığımız yürüme bantları buna bir örnek. Yakın bir zamanda Düzce’deki bütün kaldırımları, yolları, yaya geçitlerini, ışıklı sinyalizasyon sistemini ve kamu kurumların iç mekanlarını engelliler için engelli vatandaşlarımıza uygun hale getireceğiz. Bu bizim insanlık görevimiz” dedi.

Milletvekili İbrahim Korkmaz toplantıdaki okul müdürlerine ve temsilcilerine seslenerek engellilerin sorunlarını raporlamalarını istedi. Korkmaz “Onların hayatını kolaylaştıracak yaşam alanları oluşturmalıyız. Biz hükümet olarak her türlü tedbiri almak zorundayız. Sorunları rapor halinde getirin ki bizde önergeye dönüştürüp meclise sunalım“ dedi.