Genç MÜSİAD Düzce Şubesi, son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail ile ilgili sert bir basın açıklaması yayınladı. Şube Başkanı Serkan Verep’in yaptığı açıklamada bütün kötülüklerin arkasında İsrail’in olduğu belirtildi.

Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka skandala imza attı. Mescid-i Aksa’nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri cami avlusunu savaş alanına çevirdi. İsrail askerlerinin, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalesi üzerine 27 kişi yaralandı. Konu ile ilgili olarak Genç MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Serkan Verep, yazılı bir açıklamada bulunarak İsrail’i şiddetle kınadıklarını belirterek Genel Seferberliğe de destek verdiklerini belirtti.

“İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ HİÇE SAYILMAKTADIR”

Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ilk Kıblegahı olduğu ve İsrail’in, İslam dünyasının içinde bulunduğu kargaşa ortamından istifade ederek Mescidi Aksa’yı işgal ettiği belirtilen açıklamada Verep, “Mescid-i Aksa 1967’den bu yana ilk defa tamamen ibadete kapatılmıştır. Bu kapatma kararı için ‘insan hak ve özgürlüklerini hiçe saymaktır’ demek bir anlam ifade etmeyecektir. Burada topyekun hiçe sayılan bir buçuk milyar İslam alemidir. İsrail’in bu cüretinin arkasında İslam aleminin parçalanmışlığından aldığı cesaret vardır. İsrail’in bu cüretinin arkasında altmış parça İslam ülkesinin bir tek Selahaddin çıkaramayışından aldığı cesaret vardır. İsrail’in bu cüretinin arkasında yüzünü Batı’ya dönmüş, elini kolunu Batı’ya kaptırmış iktidarlar vardır” ifadelerine yer verildi.

“BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ARKASINDA İSRAİL VAR”

Siyonist İsrail’in yaptığı işgalleri bahaneler bularak ve kılıflar uydurarak tüm dünyayı aldattığı belirten Şube Başkanı Serkan Verep, “Bu terör devleti kendisi ile yapılan her ateşkesin ile barış görüşmesinin ardından yeni bir gerekçe bularak ya da yeni bir gerekçe uydurarak zulümlerine yeni bir zulüm eklemektedir. Çünkü zulüm İsrail’in varlık sebebidir. Bu coğrafyada nerede bir bomba patlıyorsa, nerede bir insan terör saldırısında yaşamını yitiriyorsa, nerede bir mezhep kavgası varsa mutlaka ama mutlaka arkasında İsrail vardır. Bütün kötülüklerin arkasında mutlaka İsrail vardır. Bu gerçeği göremeyenler sadece ve sadece ülkelerini felakete sürüklemekte olan politikacılardır” denildi.

“MESCİD-İ AKSA YIKILMAK İSTENİYOR”

Siyonist İsrail’in, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı yıkmak ve yıkılan Mescid-i Aksa’nın yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmek istediği belirten Verep, “Hafta içinde Kudüs’te, Mescid-i Aksa’ya çok yakın bir noktada bu konuyla ilgili bir provokasyon amaçlı bir sempozyum yapılmıştır. Tamamen kışkırtma amaçlı bu sempozyum İsrail’in yeni bir tuzağıdır. Şimdi İsrail yaşanan karışıklığı bahane ederek hem Filistin halkına karşı yeni bir zulme girişecektir hem de Mescid-i Aksa’nın yıkımına giden yolda yeni adımlar atacaktır” sözlerine yer verildi.

“GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISINA YÜREKTEN DESTEK VERİYORUZ”

Genç MÜSİAD Düzce Şubesi olarak, Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından yapılan, “Mescid-i Aksa için Genel seferberlik" çağrısını yürekten desteklediklerini ifade eden Serkan Verep; “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bölgedeki parçalanmışlığın ve bölünmüşlüğün önüne geçmek için her türlü gayretimizi sürdüreceğiz. Bu coğrafyaya barış ve huzur ancak İslam Birliği’nin kurulması ile Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması ile ve İsrail’in işgal ettiği tüm topraklardan kovulması ile geri gelecektir” sözlerine yer verildi.