Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve antrenörleri, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu İlk Yardım Kursuna katıldı.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve antrenörleri, Düzce Yaşam İlkyardım Merkezinin düzenlediği İlk Yardım Kursuna katıldı. Düzce Yaşam İlkyardım Merkezi tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda verilen eğitime kurum personeli ve antrenörler yoğun ilgi gösterdi. Programda, hasta veya yaralının olay anında değerlendirilmesi, kaza anında yaralıya yapılacak müdahaleler, kanamalarda ilk müdahale, yanma, donma veya boğulma anında ilk yardım bilgileri uygulamalı olarak anlatıldı. Spor müsabakalarında sıkça karşılaşılan kırılma, burkulma ve çıkık gibi durumlarda antrenörlerin ve tesis personelinin acil mücadele halinde neler yapılacağı Düzce Yaşam İlkyardım Merkezi eğitmenleri İlknur Erduran ve Macide Özcan tarafından kursiyerlere aktarıldı.

2 gün boyunca sürecek olan eğitimlere 25 kişi katılırken eğitimin ardından yapılacak olan sınavda başarılı olanlar İlk Yardım Belgesi almaya hak kazanacak.