Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Düzce İl Müftülüğü işbirliği ile “Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma” ile ilgili halk eğitimleri başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi ve İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu işbirliği ile “Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma” eğitim programı düzenlendi. Ağa Mahallesi, Aziziye Mahallesi ve Çay Mahallesinde ki eğitim programları düzenlenirken eğitimlere 90 kişi katıldı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada “Aile yapısı ve temel işlevleri bakımından alternatifi olmayan bir kurum olup her türden toplumsal sorundan etkilendiği ve yaşanan toplumsal sorunların çözümüne önemli katkılar sağlayan bir kurum olduğu bilinmektedir. ‘Eğitim ailede başlar’ ilkesinden hareketle Bakanlığımız tarafından hazırlanan Aile Eğitim Programı koruyucu ve önleyici bir sosyal politika hedefi olarak Ülkemiz ve ilimiz için önemli bir kazanımdır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi ve Düzce İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu işbirliği ile “Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma’ eğitim programı hazırlanmış olup, eğitimlerimiz başlanmıştır” denildi.