MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, “Bir milletin medeniyet seviyesi, yaptığı icraatlar, kültürü tamamen öğretmenlerin elindedir” dedi.

Çakmak 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “24 Kasım 1928 tarihli Millet Mektepleri Talimatnamesi gereğince Mustafa Kemal, Millet Mektepleri’nin Başöğretmeni unvanını almış ve bu tarihin yıldönümü 24 Kasım 1981 tarihinden itibaren her yıl ’Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bir milletin medeniyet seviyesi, yaptığı icraatlar, kültürü tamamen öğretmenlerin elindedir. Eğitim ve öğretimin en büyük kahramanları ve bu hizmetin her alanında emeği olan kişiler öğretmenlerimizdir. Mesleğine aşık öğretmenler her zaman eşsiz öğrenciler yetiştirmişlerdir. Öğretmenlik çok kutsal ve sabır isteyen bir meslektir. Öyle ki bunu en iyi açıklayan sözlerden biri Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüdür. Öğretmenler Günü’nde öğretmenin hayatımızdaki önemi anlatılır. Öğretmenlerimizin de rahat etmesi için isteklerde bulunulur. Türk tarihine damga vuran öğretmenler konu edilir. Gençliğin minnet kaldığı öğretmenler için şükranlar sunulur. Yine o yıl içinde mesleğe adım atmış öğretmenler görevleri için yemin ederler.

Dünyanın en değerli varlıkları olan siz öğretmenler! Bugün, Türk öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde MÜSİAD Düzce olarak Ahirete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, siz değerli öğretmenlerimizi sevgiyle candan kutluyoruz ve saygılar sunuyoruz” dedi.