Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı ve Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, Düzce Üniversitesi Polimer Teknolojisi Topluluğu (DÜPOL) tarafından İstanbul 8.Kauçuk Endüstrisi Fuarına düzenlenen teknik geziye katıldılar.

Avrupa’da tek kauçuk fuarı niteliğinde olan Kauçuk 2014 Fuarı TÜYAP fuar merkezinde yerini aldı. DÜPOL başkanı, Lastik ve Plastik Teknolojisi öğrencisi Hande Çakar “Bu fuarı ziyaret etmek için yaklaşık 2 ay öncesinden hazırlıklara başladık. Kauçuk, bugünkü endüstrinin önemli maddelerinden biridir. Motorlu-motorsuz taşıt araçlarının tekerlekleri, çeşitli yağmurluklar, ayakkabılar, elektrikçilikte en önemli parçalar, düğme, tarak, kalem gibi maddeler, yapıştırma solüsyonları, vernikler, kauçuğun endüstride uygulama şekilleridir. Son teknoloji ürünlerini görmek, onlar hakkında bilgiyi direk ilgililerden almak bizlere çok şey kattı” dedi.

Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Celalettin İçmeli “Bizler bu gezilere yönetim olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Hocalarımızı ve topluluk başkanı kızımızı tebrik ediyorum. Okulumuza birçok ders materyali de getirmişler. Yeni işbirlikleri yapmışlar bu çok sevindirici. Zaten lastik ve plastik teknolojisi programı hocaları ekip olarak üniversitemizin en üretken gruplarındandır, birçok yayın ve projeye imza atmışlardır, gurur duyuyor ve tekrar tebrik ediyorum. Stant açıp üniversitemizi tanıtmışlar. Öğrencilerimiz yurtiçi ve yurtdışındaki farklı firmalarla, farklı üniversitelerle ve katılımcılarla bir araya gelme imkânı bulmuştur. Bu durum öğrencilerin alanlarına olan bakış açılarını geliştirmekle birlikte sektördeki firmalarla tanışma hatta kendilerine iş imkânları sağlama olanağı da vermiştir. Ayrıca teknolojik gelişmeleri de inceleme fırsatı doğmuştur. Biz bu tür gezilere imkânlar ölçüsünde destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.