Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Yıl Sonu Sergisini gerçekleştirildi.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Elektrik Devre Temelleri, Elektronik Devreler, Bitirme Tezi ve Mikroişlemci dersleri kapsamında öğrenciler tarafından tasarlanan ve üretilen projeler katılımcılarla buluştu. Sergilenen; mikrodenetleyici kontrollü robot kolu, vücut ısısından ruh hali tespit eden cihaz, nabız ölçer, sesli komutlarla çalışan akıllı ev sistemi, müzik ritmi ile parlaklık değiştiren aydınlatma sistemi, bluetooth kontrollü araba, çevre ölçer, şifreli kapı kilit sistemi, mesafe ölçer ve elektronik tabela projeleri ilgiyle karşılandı.

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Yücedağ, Bölümde teorik derslerin yanı sıra uygulamalı eğitime çok önem verildiğini ifade etti. Doç. Dr. Yücedağ, “İçinde bulunduğumuz teknoloji çağının en seçkin mesleklerinden biri olan Bilgisayar Mühendisliğinin gerektirdiği beceriler, öğrencilerimize çok geniş bir yelpazede, alanında uzman öğretim elemanları tarafından aktarılmaktadır. Öğrencilerimiz kazandıkları bu becerilerle gerek ders projelerinde, gerekse bitirme tezinde kendi hayal güçlerini de katarak ürün geliştirmeye teşvik edilmektedir. Yaptığımız çalışmalarla taklit eden değil düşünen ve üreten bir gençlik yetiştirmeyi hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.