Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan “Düzce Kent Müzesi” projesine ilişkin Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Başkanlığında, ‘Sandıklarınızı Açın, Kent Müzesi Kuruluyor’ toplantısı düzenlendi.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısında kent müzesinin içeriği hakkında bilgiler veren Başkan Keleş, “Belediye başkanlığım sürecinde 3 yıl içinde yalnızca kültür sanat etkinliklerimizle alakalı 5 binden fazla haber ve materyaller elde ettik. Düzce Belediyesi olarak şehir tarihimize, kültürümüze ve sanatımıza sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şimdi de bu şehre katkı sağlamış Abhaz’ından Çerkes’ine, Gürcü’sünden Laz’ına, Göçmeni’ne kadar tüm hemşehrilerimizin sandıklarını açmalarını sağlayacağız. Bilinmeyeni bilinir hale getireceğiz. Biliyorsunuz bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Düzce Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu ile toplam bin 500 sayfa ile araştırma ve makaleleri bir araya topladık, kitap haline getirdik. Şimdi yaşanmışlıkları olan eşyalar, eserler tüm vatandaşlarımıza sunulacak. Düzce’nin tarihini okumakla kalmayacak, yaşamaya başlayacağız” dedi.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu toplantıya katılan basın mensupları ve davetlilere Düzce’de kurulması planlanan kent müzesinin içeriği hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Oğuzoğlu, "El sanatları, tarihi eserler, tarihsel sürecin geçişi ve Düzce’de yaşamış önemli isimlerin portrelerinin yer alacağı, geniş bir alan ile giderek daha farklı kategorilerde bölümlerin kurulacağı örnek bir müze hazırlıyoruz. Burada Düzce Belediyesi ve üniversitemizin çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarımızın elinde bulunan Düzce’yi yansıtan her türlü eşya ve materyallere de yer açacağız. Sloganımızda da dediğimiz gibi sandıklarımızda saklı olan tarihi hep birlikte gün yüzüne çıkaracağız” diye konuştu.