Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) tüm Türkiye genelinde liselilere yönelik düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması’nın Akçakoca ayağı gerçekleştirildi.

Yarışmanın Akçakoca ayağına 77 erkek ve 78 kız lise öğrencisi katıldı. İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen yarışmada adaylara Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatıyla ilgili 80 soru soruldu.

Anadolu Gençlik Derneği Akçakoca Temsilcisi Hüseyin Denizgez, yaptığı açıklamada yarışmanın Türkiye genelindeki bütün lise öğrencilerine yönelik olduğunu belirterek, en büyük değer ve örnek model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (Sav) hayatının gençler tarafından daha iyi okunarak algılanmasını sağlamaya yönelik olduğunu ifade etti.

Siyer-i Nebi yarışmasında ödüllendirme 2 aşamalı olacak. Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin puanları eşit olması durumunda, sıralamada ay, gün ve yıl olarak yaşı küçük olan yarışmacının puanı dikkate alınacak. İlde dereceye giren öğrencileri AGD Şube Başkanlıkları ödüllendirecek. Türkiye geneli yapılan değerlendirme neticesinde ilk 10’a giren öğrenciler AGD Genel Merkez tarafından ödüllendirilecektir.