Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile ilkyardım da görevli personellere 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İlkyardım Yönetmeliği kapsamında Sertifikalı “Temel İlkyardım Eğitimi” verildi.

Düzce Yaşam Eğitim Danışmanlık Merkezi Eğitmenleri tarafından Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü toplantı salonunda teorik ve uygulamalı olarak 16 saat süreli Temel İlkyardım eğitim verilerek, eğitim sonunda yapılan teorik ve uygulamalı değerlendirmede başarılı olan katılımcılar İlkyardımcı Sertifikası almaya hak kazandı.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu ilkyardım uygulamalarının bu konuda gerekli eğitim almış kişilerce yapılması gerektiğini işaret etti.

Kabaoğlu, müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan kaçınmak gerektiğini, aksi takdirde hastanın iyileşmeden çok kötüleşme ile yüz yüze kalabileceğini ve yapılabilecek en doğru hareketin hastaya ilkyardım alanında eğitimli kişilerce doğru ve zamanında müdahalenin hayat kurtaracağını belirterek eğitmen ve katılımcılara teşekkür etti.