Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri, Konuralp İlkokulu öğrencilerine etkinlik düzenledi.

Yaşlı Bakımı İlke ve Uygulamaları-III dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Serap Bulduk, Öğretim Görevlileri Yeliz Dinçer ve Esra Usta tarafından hazırlanan etkinlikte, çocuklarda olumlu yaşlılık algısı geliştirme konusu işlendi.

Yrd. Doç. Dr. Serap Bulduk konuşmasında, “Günümüzde çalışma koşulları ve yaşam biçiminin değişmesiyle birlikte, yaşlı birey ve aile arasındaki ilişkinin biçimi, yaşlı bireylerin aile içerisindeki konumu ve rolü de değişmiştir. Yaşlı insanların, yakınları ve toplum tarafından ilgi, sevgi ve saygı görmemesi, desteklenmemesi, ‘artık işe yaramaz’ diyerek değer verilmemesi ve bir köşeye itilmesi, yaşlı insanların ruh sağlığının bozulmasına ve kendisine olan özgüvenini yitirmesine neden olmaktadır. Yaşlılık sosyal ve kültürel olarak farklı boyutlarıyla algılanan bir kavramdır ve kendi bulunduğumuz yaş dilimi elbette bu dönemi nasıl algıladığımızı doğrudan etkilemektedir. Çocukların gelişimsel özellikleri, onların yaşlılık ve algılamalarını etkilemektedir. Ayrıca medyada çocukların yaşlılık algısını etkileyebilecek, yaşlılığın geleneksel değerlerinden soyutlanmış ve olumsuz bir imajla yer aldığı birçok örnekler de vardır“ dedi.

Konuşmanın ardından “Yaşlı Çocuk” adlı oyun sergilendi. Yaşlı insanların toplumdaki rolü ve önemi ile yaşlı insanlarla iletişimde nelere dikkat edilmesi gerektiği konularının vurgulandığı oyun, izleyici öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konuralp İlkokulu yönetiminin katkıları ile hazırlanan etkinliği takip eden yaklaşık 150 öğrencinin yaşlılar konusunda bilinçlenmesi sağlandı.