Düzce Üniversitesi Akçakoca Kampüsünde okuyan öğrenciler, Akçakoca’nın siyasetçi ve iş çevreleriyle yaptığı geleneksel toplantıların sonuncusunu ATSO Başkanı Mehmet Pazvant ve CHP’nin eski ilçe başkanı Nurol Badanoz’la yaptı.

Sayıları 40 civarında olan üniversite öğrencileri, Mehmet Pazvant ve Nurol Badanoz’la Eski belediye binası içinde yer alan Efran kafe’de bir araya geldi. Geçtiğimiz yıllarda defalarca gerçekleşen ve üniversite öğrencileriyle Akçakoca halkının birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlamaya çalışan toplantıların sonuncusuna ev sahipliğini, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim üyesi Yardımcı Doç.Dr. Arif Güngör yaptı.

Toplantının organizasyonu ise, başkanlığını Emre Çıkrıkcı’nın yaptığı ‘’Düzce Üniversitesi Genç Organizatörler Topluluğu’’ ile başkanlığını Ufuk Can Aras’ın yaptığı ‘’Düzce Üniversitesi Akçakoca Kampüsü Medya Topluluğu’’ işbirliğiyle gerçekleşti. Toplantıya katılan öğrenciler, yurt ve barınma sorunlarından, ev kiralarının yüksek olmasına alternatif eğlence mekanlarının olmaması ve yetersiz kültür-sanat etkinliklerinden söz ettiler.

Bireysel girişimciliklerinin önünün kapatılmaya çalıştığını söyleyen bazı öğrenciler, Akçakoca’nın turizm sezonunun 2 ay gibi kısa bir süreye sığdırıldığını, turizmde alternatif modeller üzerine çalışmalar yapılmasının da gerekli olduğunun altını çizdiler.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant, topluluk üyesi öğrencilere girişimcilik ve iş fırsatları konusunda incelikli bilgiler verdi. Akçakoca’da üniversite öğrencisi sayısının zamanla çoğalmasıyla kaynaşma ve diyalog imkanlarının giderek azaldığını belirten Başkan Pazvant, her şeye rağmen ATSO olarak öğrencilerden gelen her türlü talebi karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Mehmet Pazvant, kendisinin de Kırşehir ve Ankara’da üniversite okuduğunu, öğrenci hayatındaki sıkıntılara yabancı olmadığını söylerken, öğrencilerden kendi işyerlerini kurmalarını veya bazı işyerleriyle anlaşmalar yaparak kendi fiyat ve tercih konseptlerini yaratmalarını tavsiye etti.

Eski CHP ilçe başkanı Nurol Badanoz ise, "insanlarımız okumuyor" serzenişinde bulundu. Rıfat Ilgaz’ın ilçede öğretmenlik yapan bir değer olduğunu söyleyen Badanoz, bu değere sahip çıkmanın bir göstergesinin de üniversite ve ilçe halkının birlikte gerçekleştireceği etkinliklerle mümkün olacağını sözlerine ekledi.