Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi üyeleri, Edirne Eski Cami’nde kılınan Cuma namazının ardından Mescid-i Aksa’da yaşanan olayları protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, İsrail’in sadece Müslümanlar için değil, herkes için bela olduklarını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, grup adına yaptığı basın açıklamasında, İsrail ve Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylarla ilgili sert çıktı. İriş, İsrail’in uluslararası camiada devlet vasfı taşıdığını ancak gerçekte bir terör örgütü gibi davrandığını kaydetti.

İsrail’in silahlı unsurlarının kirli postallarıyla Mescid-i Aksa’ya girdiğini hatırlatan İriş, şöyle devam etti:

"Aynı kirli postallarla Kıble Camisi’nin içerisinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kuran-ı Kerimleri yere attılar. Cami içerisindeki Müslümanları tartakladılar. Dışarıdan olayları protesto edenleri Müslümanların üzerine ses bombası, gaz bombası ve plastik mermi ile saldırdılar. Çıkan çatışmada birçok kardeşimiz yaralandı."

İriş, ilk Kabe olarak kabul edilen Mescid-i Aksa’nın işgalinin kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirerek, "İsra ve Miraç’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail’in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık bir davranıştır" dedi.