Edirne Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Olağan Toplantısında Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatında kullanılmak üzere İller Bankasından kredi kullanılması için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın görevlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Edirne Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başlayan toplantıda 2’si gündem dışı olmak üzere 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, projesi tamamlanan ve Edirne’de çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan Atık Su Arıtma Tesisleri için önemli bir karar alındı. Belediye Meclisi Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatında kullanılmak üzere İller Bankasından kredi kullanılması için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın görevlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Bu karar ile kanalizasyon arıtma için de ilk kazmayı vurmuş olduklarını anlatan Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, "Kirişhane Paşaçayır’ı Mevkii’nde 64 bin 338 metrekarelik alanda ileri biyoloji arıtma tesisi yapılacak. Tesis iki kademeden oluşacak. Birinci kademesi 2033 yılı nüfusu esas alınarak, 215 bin 280 kişi, atık su miktarı da günlük 38 bin 899 metreküp/gün kapasiteyle yapılacaktır. İkinci kademe ise 2048 yılı nüfusu esas alınarak projelendirilmiştir. Her iki kademeye yetecek olan alan kendi mülkiyetimizde bulunmaktadır" dedi.

Belediye Meclisinde aşağıdaki maddelerde görüşülerek karar bağlandı:

"Katı Yakıt Numune Alma Bedeli, belediye sınırları içerisinde S,M,T gibi J plaka ile taşımacılık yapan araç sahiplerinin taleplerinin Ulaşım Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi, 2017 mali yılında belediyede çalışan zabıta ve itfaiye hizmetlerinde fiilen çalışan personele 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren verilecek olan maktu mesai ücretlerin belirlenmesi ve İmar Komisyonuna havale edilen konular ile ilgili olarak imar komisyonunca alınan imar komisyon kararları."