EBED (Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği) üyeleri, 2015 yılına hoş geldin eğlencesi düzenlendi.

EBED Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gültekin, evinden çıkamayan ağır engelli bireyleri derneğin özel donanımlı minibüsü ile evleklerinden aldıklarını, diğer engelli dernek üyesinin ise ETUS (Edirne Toplu Ulaşım Sistemi) araçları ile ücretsiz olarak dernek lokaline geldiklerini belirtti. Gültekin, “Yönetim kurulu olarak asıl amacımız özellikle evinden çıkamayan engelli bireyleri çeşitli vesilelerle sağlıklı bireylerle kaynaştırıp sosyal hayata katılımlarını sağlamak” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Cengiz Ertek, Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Naim Oruçoğlu ve İl Kadın Kolları adına Zeliha eren ve Fatma Taşdemir, Himayaç-Der Başkanı Hüseyin Seri ve yönetim kurulu üyeleri, Edirne’de Barınan Yaşlıları Koruma ve İhtiyaçlarını Karşılama Derneği Başkanı Hacer Aydın Özek ve yönetim kurulu, Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER) Proje Koordinatörü Ayten Sünnetçiler ile Handan Kır, EBED İşaret Dili Korosu yönetmeni Denizhan Kurt ,Trakya Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinden katılan öğrenciler ile birlikte yapılan kutlamada konuşan EBED Başkanı Dilek Kaynak, “Biz büyük bir aileyiz, bu lokalde bizim yuvamız. Bu gün buralara sığmadığımıza bir kez daha şahit olduk. İnşallah seneye yine yuvamız olacak olan daha büyük lokalimizde 2016’yı karşılayacağız. Etkinliğimize katılan ve katkıda bulunan üyelerimiz ile misafirlerimize EBED ailesi olarak Yönetim Kurulu üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

2015’e hoş geldin etkinliğine katılan özellikle engelli bireylerin, sağlıklı bireylerle birlikte doyasıya eğlendiği, mutluluklarının gözlerinden okunduğu dikkat çekerken etkinliğe katılan misafirlere çeşitli hediyeler de verildi.