Tunca nehri projesi ile ilgili olumsuz haberler yapanlara karşı sert ve kesin konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Herkes projeye destek çıkarken, neması kesilen bir aklı evvel kendinden menkul uzmanlar üretti diye bu projeden vazgeçeceğimizi sanıyorlar" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Tunca Nehri projesi ile ilgili olumsuz haberler çıkan gazetelere ateş püskürdü. Gürkan, çıkan olumsuz haberlere karşı bazı uzmanların projenin hayal olduğunu söylediğini belirterek, "Bu uzmanlardan birinin adını söylesinler. Ucuz ayak oyunlarına gerek yok, bir tane uzmanın bana adını söylesinler, ben bu projelerin hepsini iptal edeceğim. Tırnak içinde söylüyorum; böyle ucuz gazetecilik numaralarına ihtiyaç yok. Bazı uzmanlar şöyle dedi, hangi uzmanlar kardeşim? Adiliğe ve kalleşliğe gerek yok. Adam olsun herkes, bazı uzmanlar adı ne bu uzmanların? Net, adam gibi, erkek gibi delikanlı gibi, yiğit bir şekilde yazılsın" şeklinde konuştu.

"YÜZ YILDIR NEHİRLERLE İLGİLİ NİYE PROJELER YAPILMADIĞI SÖYLENİYORDU"

Yüz yıldır nehirlerin aktığını ve herkesin baktığını ifade eden Başkan Gürkan, "Şimdi biri geldi, bu nehirlerle ilgili proje yapıyor. Yanlış mı yapıyor yani. Bütün Edirne, halk nehirlerle buluşsun niye proje yapılmıyor, bu nehirler niye akıyor deniyordu. Şahane bir proje yaptık. Valisi bu işin içinde, Belediye başkanı bu işin içinde, ticaret odası başkanı bu işin içinde, ticaret borsası başkanı bu işin içinde ve sivil toplum kuruluşları bu işin içinde yer alıyor. Bir tane neması kesilen aklı evvel çıktı, kendinden menkul uzmanlar üretti diye bu projeden vazgeçeceğimizi sanıyorlar. Sonuna kadar gideceğiz, sağolsun Sağlık Bakanımız da destek veriyor. Hepimiz bu işin peşindeyiz yapacağız bu işi" dedi.