Edirne Belediye Başkanlığı sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, hayvanseverlere yönelik, ’Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi’ projesi programını başlattı.

Edirne Belediye Başkanlığı ve Orman Su İşleri 3. Bölge Edirne Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen projede, Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Soyukan Barlas tarafından hayvanseverlere eğitim verildi. ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi’nde, hayvanları koruma kanunu, hayvanların korunmasına dair uygulama yönetmeliği, hayvan davranışı, hayvan bakımı ve beslenmesi, hasta hayvanların tanınması hakkında genel bilgiler, hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi ve sahiplenilmesi ile ilgili bilgiler verildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katıldığı eğitim seminerine, çok sayıda hayvansever katıldı.

“YAZ-KIŞ SOKAKLARDA ONLAR İÇİN YEMEK VE SU KAPLARI KOYUYORUZ”

Eğitim seminerinde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sokak hayvanların hem yaz hem de kış aylarında mağdur olmaması için Edirne Belediyesi olarak çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Barınağı’nda sokak hayvanlarının düzenli olarak aşılandığını, sokaklara yemek ve su kapları koyduklarını söyledi.