Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, yaşanması muhtemel olan yangın, afet, kaza gibi durumlarda kent halkının 110 itfaiye, 155 polis, 153 belediye, 112 sağlık acil arama telefonlarına derhal başvurmaları gerektiğini söyledi.

Edirne’nin Kaleiçi semtinde yaşanan tarihi bina yangının ardından basın toplantısı düzenleyerek, yaşanan olayla ilgili teknik bilgiler veren Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, yangının başlamasının ardından yangın bilgisinin yaklaşık bir buçuk saat sonra itfaiyeye intikal ettiğini belirtti.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, mevcut tarihi binaları ile Kaleiçi semtinin kendilerinin gözbebeği durumunda olduğunu dile getirerek, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu vurguladı.

"KALEİÇİ SEMTİMİZ BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ"

Tanrıkulu, tarihi binada yaşanan yangın süreciyle ilgili de bilgiler vererek, şunları kaydetti:

"Edirne’mizde hiç olmasını istemediğimiz, tarihi eserlerin korunması noktasında birçok çaba sarf ederken ne yazık ki bazen bu türlü olaylar meydana geliyor. Gerçekleşen olay da bizleri çok üzdü hem de çok tedirgin etti. Kaleiçi semtimiz bizim göz bebeğimiz, o bölgedeki tarihi eserlerimiz bizim için çok önemli. Dünkü yangında da bizim korkumuz tarihi bina olan İlhan Koman evi ve diğer tarihi binalara sıçraması bizi çok korkuttu ve tedirgin etti. Edirne Belediyesi ve itfaiyemiz olarak bu tür durumlara hazırlıklıyız fakat dün yaşanan olayla ilgili teknik bilgi verme ihtiyacı hissettik. Bizlere dünkü yangın olayı emniyet güçleri tarafından saat 10.43’te haber verildi. O da yangın olarak değil de önlem ve tedbir amaçlı itfaiye istenildiği bildirildi."

"EN UFAK BİR YANGINDA İLK ARANACAK NUMARA 110’DUR"

Yaşanması muhtemel yangın, afet, kaza gibi risk durumu yüksek olaylarda hemen acil irtibat telefonlarına başvurulması gerektiğini hatırlatan Tanrıkulu, "Edirne halkına seslenmek istiyorum. En ufak bir yangında ilk aranacak numara 110’dur. Yani ben bunu söndürebilirim, ben zaten küçük bir şey gördüm onun üstüne bir şeyle vurursam söner veya hortumla su tutarsam söner demek, özelikle o tip binalarda olası değil. Lütfen bu tarz durumlarda istediğimiz şey şu, hemen itfaiyeye bilgi verilmesi. Dünkü yangında, itfaiyeye verilen bilgi ile yangın eyleminin başladığı süre ile çok ciddi zaman farkı var. 1 buçuk saate yakın zaman farkı var. Bu da bizi çok üzdü. Bu tip ahşap binalarda sizlerde görmüşsünüzdür, bir tarafı söndürürken yangın olmadığını düşündüğümüz tarafta birden alevler patlamaya başladı. Çünkü bina içeriden yanıyor. O yüzden Edirne halkımızdan arzu ettiğimiz nokta şu, bu tür yangınlarda, bu tür afetlerde, kazalarda 110 itfaiye, 155 polis, 153 belediye, 112 sağlık acil telefonlarına derhal başvurmaları" ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, son olarak ise dünkü yangının yaşandığı bölge olan Maarif Caddesi üzerindeki trafik parklanmaları için gerekli düzenleme çalışmalarının hazırlıklarına başladıklarını sözlerine ekledi.