Edirne Valisi Dursun Ali Şahin nehirlerde yaşanan taşkınlarla ilgili olarak "Son 25 yılda Tunca Nehri’nin debisinin 250 metre küpü geçtiği olmamıştır" dedi.

Vali Şahin, Edirne’de yaşanan taşkınlarla ilgili durum değerlendirmesi yaptı. Nehir debilerinin son 31 yılın en yüksek seviyesinde seyrettiğini ifade eden Vali Şahin, "Gerçekten su seviyeleri yüksek. 2007 yılında da böyle bir taşkın olmuştu. Taşkın son 25 yılın üzerinde bir taşkın ki bugüne kadar Tunca Nehri’nde metreküp saniye 250’yi geçtiği olmamıştır. Biz 586 metreküp saniyeyi gördük ki hakikaten çok düşündürücü. Tabi ki biz Tunca Nehri üzerinde gerekli tedbirler alınması için yetkili makamlara ilettik. Meriç Nehri’nin yönetimi bizde değil ama Tunca Nehri’nin kısmen yönetimi bizim elimizde. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Ama sevindirici bir durum, can ve mal emniyeti bakımından çok iyi bir sınav verdik. Kimsenin burnunun kanamasına bile vesile olmadık" dedi.

"8 KÖPRÜNÜN KAPANDIĞI İLK DEFA OLUYOR"

Sadece arazilerin sular altında kaldığını dile getiren Vali Şahin, "Köprülerimiz bir kaç gün kapandı ama böyle 8 köprünün kapandığının da ilk defa olduğunu ifade ediyorum. Şu anda 4 köprümüz kapalı. Yine öğrencilerimize de bir şey olmasın diye onların da geleceklerini de göz önünde bulundurarak, okullarını da tatil ettik. Böylece 3 gün tatil ederek inşallah bu olumsuz durumu atlatacağız. Baraj kapaklarının Bulgaristan’da açılması biraz bizi zorluyor. Ama bu zorluğu da yeneceğimize inanıyorum. Tüm tedbirlerimiz alınmıştır" şeklinde konuştu.

"EVROS BÖLGESİNDE OLAĞANÜSTÜ DURUM İLAN EDİLDİ"

Yunanistan Evros bölgesinde olağanüstü durum ilan edildiğini dile getiren Vali Şahin, "Ama bakın bizde gayet rahat bir durum. Sadece Karaağaç Mahallesi’ndeki okullarımız tatil edilmiştir. O kadar büyük düşündürücü durum değildir. Ama her yıl iki kere, üç kere tekrarlanıyor. Önemli olan bunun tedbirlerinin şimdiden almamızdır. Allah bu seddeleri yapandan razı olsun. Tunca Nehri’nden akan suyun değerlendirilmesiyle ilgili de öneriyi götüreceğiz. Şahsi düşüncem değerlendirileceği yönünde ve bu büyük bir çalışma fizibilite gerekir. Vali dedi diye hemen olacak anlamında değil. Biz bunu kendi denetimimiz altına almalıyız" ifadelerini kullandı.