Edirne’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Sağanak yağış dolayısıyla, Talatpaşa Caddesi üzerindeki geçit töreni iptal edilirken, kutlamalar Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk program Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in makamında gerçekleşti. Vali Şahin, protokol üyeleri, kamu ve kurum müdürleri ile makamında bayramlaştı. Valilikte düzenlenen protokol bayramlaşmasının ardından Talatpaşa Caddesi üzerinde yapılması planlanan geçit töreni sağanak yağış nedeniyle iptal edildi.

Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda devam eden programda Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Garnizon Komutan Komutanı Hidayet Arı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, spor salonuna gelerek, halkın bayramını kutladı.

"BİZİ BAŞARIYA GÖTÜRECEK OLAN EN ÖNEMLİ GÜÇ CUMHURİYET’TİR"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, programda yaptığı konuşmada, "91 yıldır süren bir heyecanın her sene daha coşkuyla yaşanması bizim için en büyük mutluluklardan biridir. Bütün çabamız, daha uygar, daha marifetli bir ülke haline gelmektir. Bizi bu yolda başarıya götürecek olan en önemli güç de Cumhuriyet’tir" ifadelerini kullandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında okullar arası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri, Vali Şahin, Garnizon Komutanı Arı, Belediye Başkanı Gürkan tarafından takdim edildi.

Tören programı, saygı duruşunda bulunulması ve Edirne Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunmasıyla son buldu.