Edirne’de kurulan emek pazarı için konulmak istenen kulübeler, Bedesten çarşısı esnaflarının tepkisine neden oldu.

Edirne’de yıllardır kurulan emek pazarı için belediye tarafından pazarın kurulduğu İlhan Koman Parkı ile Eski Cami arasına kulübelerin konulması, Bedesten esnafı ile emek pazarı sakinleri arasında tartışmaya neden oldu. Emek pazarı sakinleriyle Bedesten esnaflarını karşı karşıya getiren kulübeler, İlhan Komar Parkı yerine Eski Cami ile park arasına kurulmaya karar verildi.

“Sıkıntı yaşıyorlardı”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, “Kadın Emek Pazarının tekrar düzenlenmesi için söz verilmişti, çünkü bu kadınlar kışın soğukta, yağmurda, çamurda sıkıntı yaşıyorlardı. Sadece o da değil belli dönemlerde Ramazanda, bayram gibi özel günlerde de kalmak istiyorlar. Bunun çözmek adına belediye başkanımız Recep Gürkan kadınlarımıza bir söz vermişti. En önemlisi de gece burada eşyalarını taşımayacaklar birlikte olacağız. Onunla ilgili bir alan çalışması yapılıyordu. İlhan Koman Parkının içinde değil ama bir üst alanda küçük barakalardan evler yaparak satışlarının buradan yapmalarını sağlamak. Bu işin tabi bir maddi boyutu var ama bizim en çok önemsediğimiz kadının evden çıkması ve sosyal yaşamın içinde hayat bulması var. Bu yüzden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yetişmeye çalışıyoruz. Pazar her gün açık kalmayacak, belli günlerde satış yapılacak” dedi.

Tarihi Bedesten Çarşısı Esnaf Başkanı Hakan Fındıklı ise, Bedesten’in etrafının yıllardır kapalı olduğunu, bu tür çalışmalar da esnafların da görüşlerinin alınması gerektiğini söyledi.