Yaşlılar Haftası dolayısıyla Edirne Huzurevi ve Uzunköprü Huzurevinde kalan sakinlerinin ahşap boyama, takı tasarımı, keçelerden çeşitli süsler ile hazırladığı el ürünleri sergilendi.

Edirne’de 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla hazırlanan sergide ahşap boyama, takı tasarımı, keçelerden çeşitli süsler ile hazırlanan el ürünleri katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, sosyal kültürel ve sportif faaliyetler düzenlediğini söyleyerek, “Bizi bu günlere getiren insanlara karşı sorumluluklarımızı bir gün ile bir hafta ile sınırlama şansımız yok. Yaşlılar haftası münasebetiyle biz, yaşlılarımızın toplumsal hayattan kopmamaları, insanlarla iç içe olmaları ve kendilerini yalnız hissetmemeleri için sürekli olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. Yaşlılar haftasını bir hafta ile sınırlandırmak doğru değil. Gençliğinde, ailesi için devleti için milleti için çalışmış insanlarımız belli bir yaşa geldiklerinde onların rahat edebilecekleri bir ortam hazırlamak bütün toplumun görevidir. Bu konuda herkese bir takım sorumluluklar düşmektedir” dedi.

“Onları yalnız bırakmamalıyız”

Bundan sonra da bu etkinliklerin devam edeceğini belirten Özbaş, “Sadece bu bir hafta ile sınırlı olmadan Edirnelilerimize yaşlılarımızı yalnız bırakmamalarını ve Anneler Gününde, Babalar Gününde yaptığımız sosyal, kültürel faaliyetlerde yaşlılarımızın yanında olmalarını bekliyoruz. Bizi bu günlere getiren insanlara karşı sorumluluklarımızı bir gün ile bir hafta ile sınırlama şansımız yok. Bütün büyüklerimizle yıl boyunca 365 gün yaşlılar haftasıymış gibi onlarla iç içe beraber olmamız gerekiyor. Onları yalnız bırakmamamız gerekiyor” diye konuştu.

“Çalışırken çok mutlu oluyorlar”

Serginin sadece huzurevi sakinlerinin emeği ile yapıldığı söyleyen Edirne Huzurevi El Sanatları Öğretmeni Hümeyra Elçin, “Yaşlılarımızla çeşitli branşlarda görev yapıyoruz. Bunlar ahşap boyama, takı tasarımı, keçelerden çeşitli süsler ve atık materyalleri kullanma gibi çalışmalardan oluşuyor. Bazı bayanlarımız yün işi yapıyor. Herkes kendi yeteneğine göre çalışmalarımıza katılıyor. Katılım gayet güzel ve çalışırken çok mutlu oluyorlar. Sadece hafta sonları çalışmalara ara veriyoruz. Hafta içi her gün 8 saat gibi bir sürede çalışma yapıyoruz. Sergi sadece bir gün sürecek fakat sadece bu güne mahsus değil ara ara bu sergilemeleri tekrar yapacağız. İlgi çok fazla, insanlar yaşlılarımızın bu tip çalışmalarından memnun kalıyorlar. Uzunköprü Huzurevi olarak ta 3 masa açıldı ve ürünleri sergileniyor. Bu sergi yalnızca yaşlıların emeği ile oluşuyor. Ben onları koordine ediyorum. Ne yapmaları gerektiği konusunda teknik olarak destek oluyorum. Kurum olarak ve derneğimiz aracılığıyla maliyet karşılanıyor. Satışlar da dernek adına yapılıyor ve tekrar malzeme olarak kazanılan tutar bize geri dönüyor” ifadelerine yer verdi.