Edirne Şöförler ve Otomobilcileri Odası Başkanı Erbey Kılıç, 1 Aralık itibariyle tüm Türkiye ile birlikte Edirne’de de kış lastiği takmayan ticari araçlara cezaların kapıda olduğunu anımsatarak, şoförlerin sağ duyulu olmasını istediklerini kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayınlanan, ’Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında’ yönetmeliğe göre, 1 Aralık’tan itibaren tüm Türkiye ile birlikte Edirne’de de kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takmamış ticari araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek.

"KIŞ LASTİKLERİNİ MUTLAKA TAKMALARI GEREKİYOR"

Edirne Şöförler ve Otomobilcileri Odası Başkanı Erbey Kılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Taksicimiz, minibüsçümüz, kamyonetçimiz, kamyoncumuz ve benzeri ticari araç kullanan esnafımız için söylüyorum bu kış lastiklerini mutlaka takmaları gerekiyor. Bunun yanında diğer hususi araç kullanan bütün esnaf arkadaşlarım da sivil araçlarıyla da olsa kış lastiği takmalarında fayda var. Bizlerin önceki yıllardan alışkanlıkları var, biz de kış lastiğini kışın ortasında takarız, Nisan ayında çıkarırız, tekrar düz lastiklerimizi takarız. Birçok arkadaşımızın şu an kış lastikleri hazır. Hatta şu an takmaya başlayan bile var" dedi.

"KIŞ LASTİĞİ TAKARLARSA KENDİ MENFAATLERİNE OLUR"

Kılıç, kış lastiği takmayan ticari araç sahiplerinin trafikte zorluklarla ve cezai uygulamayla karşılaşacağını hatırlatarak, "Bu arkadaşlarımız kış lastiklerini takarlarsa mağdur durumda kalmazlar. Yarın öbür gün emniyet teşkilatımızın görevli memurları yollarda kontrol yaptıklarında mağdur olmazlar, ceza yemezler. Bu şekilde esnafımızı ve sürücü arkadaşları da uyarıyoruz. Bir an önce ellerindeki kış lastiklerini takmalarını istiyoruz. Kış lastiği takarlarsa kendi menfaatlerine olur" diye konuştu.

"ŞOFÖR ARKADAŞLARIMIZIN SAĞ DUYULU OLMASINI İSTİYORUZ"

Kış lastiklerinin sadece kar veya buzlanma olaylarında değil, mevsimsel farklılıklardan dolayı da takılmasını gerektiğini belirten Kılıç, "Yağmur yağdığında bizim yollarımızda su birikiyor. Düz lastiklerde su kanalları var. Ama kar lastiklerinde daha fazla kanal olduğu için kaza riskini azaltıyor, kaymayı önlüyor. Vatandaşlarımızdan şehir içinde trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını ve yaya geçitlerinde yayaya öncelik verilmesini istiyorum. Ticari ve hususi araç kullanan şoför arkadaşlarımızdan kesinlikle sağduyulu olmalarını istiyoruz. Özellikle yaya geçidi olan yerlerde hız sınırına uysunlar" ifadelerini kullandı.