Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Tarihi Kentler Birliği üyeleri organizasyonunda, ‘Kültürün Sınır Tanımayan Gücü: Ortak Miras İçin Her Ölçekte İşbirliği ve Süreklilik’ konulu panel düzenlendi.

Edirne Margi Otel’de gerçekleştirilen, ’Kültürün Sınır Tanımayan Gücü; Ortak Miras İçin Her Ölçekte İşbirliği ve Süreklilik’ konulu panele, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tarihi Kentler Birliği Üyeleri ve çok sayıda panelist katıldı.

Tarihi Kentler Birliği üyesi olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, panel öncesi yaptığı açılış konuşmasında, Tarihi Kentler Birliği’nin vizyonu hakkında bilgiler verdi. Başkan Yılmaz, 52 kentten oluşan birliğin amacının, geçmiş tarihi değerlerini koruyan ve yaşayan şehirler bırakmak olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in oturum başkanlığında düzenlenen, ’Kültürün Sınır Tanımayan Gücü; Ortak Miras İçin Her Ölçekte İşbirliği ve Süreklilik’ konulu panele geçildi. ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi ve Şehir Plancısı A. Faruk Göksu, Tarihi Kentler Birliği (TKB) Danışma Kurulu Üyesi ve ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hasan özgen ve ÇEKÜL Vakfı Temsilcisi ve Şehir Plancısı Esra Karataş, ‘Küresel Yol Haritası Bağlamında Planlama’, ‘Değişen Dünyada Sınırötesi Kavramı’ ve ‘Doğa ve Kültür Öncelikli Yol Haritası Işığında Trakya’ya Yeniden Bakmak’ başlıkları altında sunumlarını gerçekleştirdi.

Tarihi Kentler Birliği’nin organizasyonunda, Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen panelin ardından, katılımcılar kent gezisi gerçekleştirmek için otelden ayrıldı.