Gençleri Avrupa ile buluşturan Edirne Doğa Sporları Külübü (EDOSK) üyeleri, ’Gençlik Projesi’ kapsamında bu kez İspanya’nın Madrid şehrine gitti.

Avrupa Birliği Erasmus + Gençlik Programı kapsamında 22-28 Kasım tarihlerinde Adefis Juventud Internacional kurumu tarafından organize edilen ’End of Cultural Barriers-Kültürel Engelleri Kaldıralım’ adlı projeye EDOSK gençleri Ümit Sönmez, Özge Oğuz, Emel Çolakoğlu ve Hazal Tibel Yılmaz katıldı.

İspanya’nın başkenti Madrid’te düzenlenen projeye ev sahibi İspanya’nın yanı sıra İtalya, Portekiz, Litvanya, Slovakya, Romanya ve Makedonya’dan toplam 32 genç katıldı. EDOSK kulübü gençleri, Edirne’yi ve Türk kültürünü Madrid’te tanıtıp temsil etti.

Katılımcılar, gezide kültürler arası anlayış, sosyal içerme, ayrımcılık, sosyal medya gibi konuların farklı kültürlerdeki boyutları üzerinde çalışmalar yaparken, konuları tiyatro, dans, müzik, resim gibi her kültürde farklı sanat dallarıyla işlemeye çalıştı. Her ülkenin kendi kültürünün, dilinin, folklorunun tanıtılmaya çalıştığı projede tüm çıktılar toplanarak yeni proje fikirleri oluşturuldu.

Proje süresince her gece farklı ülkenin tanıtımının yapıldığı ulusal kültür gecelerinde EDOSK gençleri, Türk folklorundan ve Türk mutfağından örnekler sunarak kültürünü tanıtmaya çalıştı. Projede İspanya’nın yaşam kültürünü daha yakından tanımak için kimi zaman graffiti sanatı, halk eğitim merkezi ziyaretleri gibi dış mekan aktiviteleri de yapıldı.

Projenin son gününde Las Rozas Avrupa Birliği Gençlik Konseyi üyeleri, projeyi ziyaret etti ve proje hakkında söyleşi yaptı. Ev sahibi kurum Adefis Juventud Internacional Kurumu Başkanı Camila Vazquez Türk kültürüne çok ilgili olduklarını ve Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği ile ortak proje çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.