Edirne Belediyesi, Edirne Çocuk Şube Müdürlüğü ile birlikte Karaağaç Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilere erken yaşta evliliğin sakıncaları anlatıldı.

Karaağaç Ortaokulu’nda gerçekleştirilen seminerde Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi Personeli Uzm. Psikolojik Danışman Esra Selvi konuşmacı olarak yer aldı.

Bireyin ruhsal ve fiziksel gelişimini tamamlamadan yaptığı evliliğin erken evlilik olarak tanımlandığını anlatan Selvi, erken yaşta evliliğin kısa ve uzun vadede getirdiği sorunlara dikkat çekti. Erken yaşta evliliğin sadece bireysel olarak değil toplumsal olarak da büyük sorunlara yol açtığını anlatan Selvi, öğrencilerden eğitim hayatlarına odaklanmalarını ve gelecekleri için kariyer planlamaları yapmalarını istedi.

Erken yaşta yapılan evliliklerde birçok sorunun yaşandığını, bu evlilikler neticesinde doğan çocukların da sağlıklı bireyler olarak yetişmediğini anlatan Selvi, “Hepiniz yolun çok başındasınız. Geleceğiniz için güzel ve sağlam adımlar atın. Hangi mesleği yapacağınıza, hangi mesleğin sizi mutlu edeceğinize önce karar verin. Okulunuz ve dersleriniz hayatınızın temel amacı olsun” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatlarıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda ‘Erken Yaşta Evlilik’ seminerlerine devam ettiklerini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, bu çalışmayla erken yaşta evliliklerin önüne geçebilmeyi amaçladıklarını söyledi.