Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne için verilen sözlerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Edirne ziyaretlerini değerlendiren bir toplantı gerçekleştirildi. ETSO Başkanı Zıpkınkurt, sivil toplum kuruluşlarının Edirne sorunları raporundan yola çıkılarak Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verilen havaalanı ve hızlı tren gibi sözleri takip edeceklerini söyledi.

"EDİRNE’NİN SORUNLARINI RAPORLA SUNDUK"

Başbakan Davutoğlu’na ETSO, Ticaret Borsası ve Esnaf Odaları olarak ortak bir Edirne sorunları raporu sunduklarını belirten Başkan Zıpkınkurt, "Bunun yanında tabi bakanlarımıza da ilettik ilimizin sorunlarını. Bu rapordaki sorunlardan 3-4 tanesini Başbakanımız toplantıda dile getirdi ve konuyu bakanlarına iletti. Ayrıca bu arada Edirne’de Başbakanımızın da katılımıyla yapılan bu toplantının şehrimize büyük katkısı oldu. 10 bakanın birden Başbakanla Edirne’ye gelmesi ve tüm sektörlerle ayrı ayrı toplantı düzenlemesi şehrimize ayrı bir önem gösterildiğini hissettirdi. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere Başbakanımıza ve tüm bakanlara teşekkür ediyorum. İlimizle, sorunlarımızla yakından ilgilendiler ve bakan ve bakan yardımcılarına bizlerle görüşmeleri konusunda talimatlar verdiler" ifadelerini kaydetti.

"VERİLEN SÖZLERİ TAKİP EDECEĞİZ"

ETSO Başkanı Zıpkınkurt, 2015 yılında ETSO’nun gerçekleştireceği projelerle öncelik olarak iş adamlarının önünü açacak, iş adamlarına yatırım imkanları sunacak toplantıların devamını sağlamak istediklerini dile getirerek, "Bankalar’la görüşüyoruz, iş adamlarına proje bazlı ne krediler üretebilirler, ne avantaj sağlayabilirler onu araştırıyoruz. Biliyorsunuz Başbakanımız da açıkladı, Edirne’yi turizmde kalkınma öncelikli iller kapsamına aldılar. Turizm yatırımcılarına yatırım teşvik sözünü aldık. Edirneli yatırımcıların artık bundan sonra bu işin takipçisi olması lazım. Bizler bu işin takipçisi olacağız. Başbakan’ın ve bakanların verdiği sözleri hep birlikte takip eder durumda oluruz ve inşallah şehrimize bir şeyler kazandırırız diye düşünüyorum" dedi.

Başkan Zıpkınkurt 2014’te yapılan çalışmaları slayt olarak sunarken bir yandan da değerlendirmelerde bulundu. ETSO’nun faaliyetlerine öncelikli olarak komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi ve yapılan iş protokollerinin yenilenmesi çalışmalarına devam edildiğini kaydeden Zıpkınkurt, artık Bulgartistan’la da vize sorununun çözüldüğünü ve iş adamlarının böyle bir sıkıntısı kalmadığının da altını çizdi.

Oda olarak eğitim toplantıları ve eğitim seminerleri de yaptıklarını ve böylelikle 75 gence yeni iş imkanı sunduklarına işaret eden Zıpkınkurt, "Bununla ilgili İşkur’la ortaklaşa 75 gencimize yeni iş imkanı sunacak KOSGEB projelerinden faydalanacak bir protokolü tamamladık, arkadaşlar da sertifikalarını aldılar. Eğitim toplantılarında yaklaşık 2 bin kişiye hijyen eğitimi verdik. Tarım Bakanlığı’nın istediği gıda iş yerlerinde çalışan çalışanımıza bu eğitimi verdik" şeklinde konuştu.

Başkan Zıpkunkurt, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun başka bir şehirden aday olması ihtimalinin sorulması üzerine, "Müezzinoğlu Edirne için bir şans" dedi.